Educaţie
University College London

Olimpici din Brăila, la studii în Marea Britanie

Cristina Zamfirescu, 17 Ianuarie 2018

Şase olimpici de la Colegiul „Nicolae Bălcescu” din Brăila, elevi în clasa a XII-a, care sunt şi colegi de clasă, au fost admişi la universităţi de top din Marea Britanie, printre care Cambridge şi Oxford, potrivit informaţiilor confirmate de conducerea liceului.

La Universitatea Cambridge au fost acceptaţi Radu Andrei - la Ştiinţe ale Naturii şi Miruna Bercariu - la Drept, iar la Oxford au intrat Alex Tatomir - la Ştiinţa Calculatoarelor, Gabriel Moise - Ştiinţa Calculatoarelor şi Raluca Sbîrnea - la Drept. Cel de-al şaselea coleg, Radu Pupezeanu, s-a înscris la mai multe facultăţi şi a fost admis la University College London şi King’s College London.

Radu Andrei are în palmares cinci medalii internaţionale: 2014 - argint la Olimpiada de Astronomie, 2016 - aur la Olimpiada de Astronomie şi bronz la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică, 2017 - aur la Olimpiada de Fizică şi argint la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică.

Alex Tatomir deţine opt medalii internaţionale la Informatică, cinci de aur, două de argint şi una de bronz. La începutul lunii octombrie 2017, Alex Tatomir s-a întors acasă cu ultima sa medalie de aur obţinută la „Romanian Master Of Informatics”, competiţie care reuneşte anual cei mai buni tineri informaticieni din mai multe ţări din Europa.

Miruna Bercariu este premiată la limba română şi limba germană, ea deţinând trei medalii de aur. Este este membru fondator al Asociaţiei „Jugendverein Brăila” - Asociaţia Tinerilor din Brăila, filială a Asociaţiei Gutenberg Cluj.

Gabriel Moise este deţinător a şase medalii la informatică - una de aur, trei de argint şi două de bronz şi cinci la matematică - una de aur şi patru de bronz.

Raluca Sbîrnea deţine premii la olimpiadele de limba engleză, iar anul trecut ea a făcut echipă cu Miruna Bercariu şi a câştigat premiu al II-lea în semifinala Concursului Naţional „Public Speaking”.

Radu Pupezeanu, care are trei premii internaţionale la olimpiadele de geografie, a aplicat la cinci universităţi din Marea Britanie, fiind acceptat la patru dintre ele, printre care University College London (locul 7 în lume) şi King’s College London.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!