Olimpicii internaționali și profesorii lor au fost premiați

20 Decembrie 2017

Peste 160 de elevi medaliaţi la olimpiadele şi competiţiile internaţionale au fost premiaţi, marţi, de ministrul educaţiei, Liviu Pop, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Au fost recompensaţi 168 de elevi deţinători a 228 de distincţii (3 premii I absolute, 61 de medalii de aur şi premii I, 77 de medalii de argint şi premii II, 60 de medalii de bronz şi premii III şi 27 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i‑au pregătit (203), precum şi şcolile din care provin laureaţii (89), arată un comunicat al ministerului.

Potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaţionale sunt următoarele: 12.545 lei - premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I/medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II‑lea/medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III‑lea/medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s‑au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev”) sunt: 4.440 lei - premiul I/medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II‑lea/medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III‑lea/medalie de bronz şi 2.550 lei - menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorii care au pregătit elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul dintre elevii săi. Pentru şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat‑o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale este de peste 2,5 milioane de lei, se arată în comunicatul MEN.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!