Sănătate
Operații gratuite în sistem privat

Operații gratuite în sistem privat

Mariana Bahcevan, 01 Septembrie 2017

Orice pacient asigurat din România care suferă de o boală cardiovasculară ce nu este o urgenţă se poate opera gratis, din această săptămână, şi la Sibiu, la un spital privat, a anunţat doctorul Victor Costache, directorul medical al clinicii, cel care efectuează aceste intervenţii, informează Agerpres.

„După câţiva ani de demersuri şi eforturi, am reuşit să creăm la Sibiu un centru de boli cardiovas­culare, unde procedurile sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Este foarte important pentru sibieni şi pentru cei din regiune, deoarece bolile cardiovasculare reprezinta cauza numărul unu de mortalitate în România”, a declarat dr. Costache, într o conferinţă de presă.

La spitalul privat din Sibiu se pot face intervenţii cardiovasculare, decontate de Casa de Asigurări doar pentru adulţi. Nu pot fi operați, deocamdată, pacienţi copii sau care prezintă urgenţe medicale.

Pacienţii cu boli cardiovasculare se pot opera gratuit și în Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Cluj Napoca, Târgu Mureş, a menționat medicul.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!