Oraşul Otopeni va avea o nouă biserică

Ionuţ Aurelian Marinescu, 14 Decembrie 2015

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfințit piatra de temelie a bisericii Parohiei Ferme din Otopeni, Protopopiatul Ilfov Nord. Noul locaș de închinare va avea hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” şi „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Preasfinţitul Timotei Prahoveanul, 14 clerici şi peste 200 de credincioşi au plecat genunchiul la rugăciune în aerul tăios de decembrie pentru ridicarea unui nou locaş de cult în cartierul Ferme al oraşului Otopeni. PS Timotei s-a rugat pentru întărirea şi sporirea duhovnicească a acestei parohii. În cuvântul de învățătură, Preasfinţia Sa i-a felicitat pe credincioşi pentru râvna pe care au dovedit-o participând la slujbă în ciuda temperaturii scăzute şi a subliniat importanţa ridicării unei biserici pentru viaţa duhovnicească a unei parohii: „Noi, oamenii, nu înţelegem pe deplin şi nu pătrundem taina unei biserici, ce înseamnă ea în viaţa unui credincios, ce înseamnă ea în viaţa unei comunităţi, a unei localităţi, a unui sat, a unei ţări. Toate instituţiile sunt importante şi fiecare are rolul ei. Avem nevoie şi de educaţie, avem nevoie şi de tratarea sănătăţii, dar Biserica le cuprinde pe toate deopotrivă. Biserica este şi un loc unde învăţăm, dar mai ales în Biserică ne vindecăm sufletele şi trupurile de neputinţele noastre. Şi dacă unele instituţii ar putea lipsi dintr-o comunitate aşa cum este un sat, sau chiar un oraş, Biserica nu poate lipsi din nici un loc. Nici din cel mai îndepărtat cătun.”

După slujba de binecuvântare a acestui nou început, cuvinte de mulţumire au adresat ierarhului atât părintele Cristian Mihai Burcea, protopop al Protopopiatului Ilfov Nord, cât şi părintele paroh Bogdan Nastasiu, care a ţinut să-şi manifeste recunoştinţa faţă de credincioşi şi de autorităţile locale.

Tot cu această ocazie, Prea­sfinţia Sa a sfințit și capela provizorie, recent construită prin jertfa oamenilor din acest cartier, în care se vor oficia sfintele slujbe până când va fi ridicat locașul de cult.

Prezent la eveniment, domnul Silviu Constantin Gheorghe, primarul oraşului Otopeni, a precizat că lucrările la noua biserică vor începe în primăvara anului viitor, iar o mare parte din fondurile necesare construirii locaşului de cult va fi suportată atât de Primărie, cât şi de Consiliul Local. „Aceasta este a treia biserică ridicată cu ajutorul autorităţilor locale în Otopeni”, a mai precizat primarul oraşului Otopeni.

Parohia Ferme are 250 de familii. Până în anul 2013, credincioşii acestui cartier mergeau tocmai în centrul oraşului Otopeni pentru a participa la Sfânta Liturghie. Începând din 2013, când s-a hotărât ridicarea unui locaş de cult aici, s-a construit o capelă din lemn, însă cu o capacitate foarte limitată. Terenul de 1.000 de metri pătraţi pe care se va construi noul locaş din piatră a fost donat de unul dintre consilierii parohiei. Viitoarea biserică va avea o suprafaţă de 140 de metri pătraţi şi va putea găzdui până la 200 de credincioşi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!