Actualitate religioasă
Palatul Patriarhiei la început de primăvară

Palatul Patriarhiei la început de primăvară

Palatul Patriarhiei a primit în luna martie a acestui an vizita a peste 2.000 de turiști și pelerini, atât din țară, cât și de peste hotare. În seria acestor vizite, Palatul Patriarhiei a avut onoarea de a primi dele­gația Conferinței Bisericilor Europene, formată din Episcopul Christopher Hill, în calitate de președinte, Înaltprea­sfințitul Părinte Mitropolit Emmanuel de Franța, în calitate de vice­președinte, și părintele Heikki Huttunen, secretar general, alăturându-se acestora și pr. Sorin Șelaru, reprezentantul Patriarhiei Române pe lângă insti­tuțiile Uniunii Europene de la Bruxelles.

Amintim, de asemenea, vizita mai multor grupuri de elevi din clasele 0-12, efectuate în cadrul programului educațional „Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Un eveniment important, desfăşurat în data de 27 martie în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, îl constituie vernisajul expoziției de documente, fotografii şi cărţi referitoare la Unirea Basarabiei cu România și a avut loc în pre­zența Prea­sfințitului Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

În cadrul unei vizite de lucru, la Palatul Patriarhiei a sosit în luna martie un grup de reprezentanţi ai Agenției de Dezvoltare Regională, Bucureşti-Ilfov, însoţit de o delegaţie din Croația, interesată de accesarea fondurilor europene. Vizitatorii au urmărit în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” un film documentar despre lucrările de restaurare, consolidare și protecție desfăşurate la Palat, prin intermediul Programului Operațional Regional 2007-2013.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!