Oltenia
Părintele diacon Mircea Mihail Tudora a fost condus pe ultimul drum

Părintele diacon Mircea Mihail Tudora a fost condus pe ultimul drum

Pr. Gheorghe Cioiu, 17 Aprilie 2018

Numeroşi credincioşi l-au condus pe ultimul drum sâmbătă, 14 aprilie, pe părintele diacon Mircea Mihail Tudora, plecat la cele veşnice după o moarte fulgerătoare care a lăsat multă durere în inimile celor care l-au cunoscut, iubit şi apreciat. Au fost alături de familia îndurerată, preoteasa Ana Maria şi cele două fiice, rude, prieteni, apropiaţi şi nu în ultimul rând fraţi întru slujire.

Miercuri, 11 aprilie, la vârsta de numai 40 de ani, părintele diacon Mircea Mihail a fost chemat la Domnul, lăsând durere în sufletele familiei, fraţilor întru slujire şi tuturor celor care l-au cunoscut şi apreciat. Trupul părintelui diacon a fost depus în capela Parohiei Postelnicu Fir din Craiova, acolo unde a slujit în ultima vreme şi tot aici a avut loc sâmbătă, 14 aprilie, slujba de prohodire săvârşită de către un sobor format din 23 de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte părintele protosinghel Vladimir Dărângă, eclesiarhul Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, şi părintele protoiereu Grigore Vulcănescu de la Protoieria Craiova Sud, parohul Bisericii Postelnicu Fir. Sicriul cu trupul vrednicului de pomenire părinte diacon a fost depus apoi în cripta din cimitirul Craiova Nord.  Din necrologul prezentat la finalul slujbei religioase de către părintele prof. Adrian Maziliţa, am reţinut că părintele diacon Mircea Mihail Tudora a absolvit Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Facultatea de Teologie din Craiova şi studii de masterat la aceeaşi instituţie academică. În paralel a urmat cursuri de canto clasic la Şcoala Populară de Artă „Cornetti”, fiind de asemenea licenţiat al Conservatorului de Muzică din Craiova. A activat ca profesor de religie la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Cetatea Băniei, ca membru în Corul Filarmonicii „Oltenia” şi solist al Operei Române din Craiova, peste 18 ani. La data de 26 octombrie 2013, de hramul Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, a primit Taina Hirotoniei întru diacon sub omoforul Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Dumnezeu să-l aşeze în rândul drepţilor şi să-l răsplătească cu darurile sale cele bogate pe părintele diacon Mircea Mihail!


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!