Oltenia
Părintele diacon Mircea Mihail Tudora a plecat la Domnul

Părintele diacon Mircea Mihail Tudora a plecat la Domnul

14 Aprilie 2018

Săptămâna aceasta, miercuri, 11 aprilie, Dumnezeu a rânduit să cheme la Sine pe cucernicul Său slujitor, diaconul Mircea Mihail Tudora, de la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova. Trupul părintelui diacon a fost depus în capela Parohiei „Postelnicu Fir” din Craiova, tot aici urmând să aibă loc sâmbătă, 14 aprilie, rânduiala slujbei de prohodire.

La numai 40 de ani, părintele diacon Mircea Mihail Tudora lasă în urma sa o bogăţie de amintiri şi fapte minunate, aşezate în slujba sfintei noastre Biserici Ortodoxe şi a familiei creştine. A absolvit Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Facultatea de Teologie din Craiova şi studii de masterat la aceeaşi instituţie academică. A urmat de asemenea cursuri de canto-clasic la Şcoala Populară de Artă „Cornetti”, fiind de asemenea licenţiat al Conservatorului de Muzică din Craiova. A activat ca profesor de religie la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Bănie, ca membru în corul Filarmonicii „Oltenia” şi solist al Operei Române din Craiova, peste 18 ani. La data de 26 octombrie 2013, de hramul Catedralei Mitropolitane „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, a îngenuncheat sub omoforul ­Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, primind Taina Hirotoniei întru diacon.

Părintele diacon Mircea Mihail Tudora a strălucit prin vocea sa de excepţie, numărându-se printre cei mai de seamă slujitori ai Catedralei Mitropolitane din Craiova. Ca muzician, se găseşte printre cei mai de seamă ucenici ai părintelui arhidiacon Alexandru Racu, maestru emerit al Filarmonicii „Oltenia”. Alături de talantul vocii sale, fratele nostru întru slujire a sporit în viaţa sa virtutea credinţei statornice, devotamentul şi dragostea faţă de familie, prietenia, altruismul şi solidaritatea cu cei aflaţi la nevoie.

În aceste clipe grele, gândul nostru se îndreaptă către îndoliata familie, aducând cu toţii jertfă de rugăciune ca Dumnezeu să întărească pe doamna preoteasă Ana Maria Tudora şi pe cele două fiice ale părintelui Mircea Mihail.

Din dragostea Sa năţărmurită, nădăjduim că Mântuitorul nostru Iisus Hristos Cel mort şi înviat va face cunună de lumină smeritului său slujitor, primindu-l în locaşurile Sale.
Veşnică să-i fie pomenirea! Hristos a înviat! (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!