Părintele Paisie Olaru a fost pomenit, acasă, la Stroieşti

21 Iunie 2007

Cu prilejul împlinirii a 110 de ani de la naştere, ieri, 20 iunie, în satul Stroieşti, Protopopiatul Botoşani, s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru părintele Paisie Olaru. La slujba de pomenire a participat un sobor de preoţi condus de pr. Vasile Burlacu, misionar al Protopopiatului Botoşani. Printre preoţii care au slujit menţionăm: pr. Iosif Ivasuc, parohul Bisericii „Sf. Arhangheli“ din Stroieşti, pr. Gavriil Popa, de la parohia Dragşani, pr. Liviu Rotaru, de la Cerchejeni, pr. Ciprian Acatrinei, de la parohia Bârnoasa, pr. Cristian Răileanu, de la parohia Blândeşti, pr. Ionuţ Cazaciuc, de la parohia Talpa, şi pr. Florin Ştefan, de la parohia Suliţa 1. După slujba de sfinţire a apei a fost rostită o rugăciune pentru ploaie. Cei aproape 100 de credincioşi care au participat la slujbă s-au rugat împreună cu preoţii.

„În continuare, în curtea bisericii s-a oficiat slujba de pomenire a părintelui Paisie Olaru la troiţa vegheată de un tei înflorit. În final, preotul paroh Iosif Ivasuc a rostit un scurt cuvânt de învăţătură. Apoi, credincioşii au fost binecuvântaţi de preoţi şi au primit Sfânta Aghiazmă. A fost o atmosferă plină de emoţie şi plină de participare sufletească din partea tuturor credincioşilor. A fost o atmosferă plină de pioşenie care ne aminteşte de faptul că zona aceasta, a Botoşanilor, este o zonă binecuvântată în care

s-au născut mari duhovnici“, ne-a transmis corespondentul nostru în Prototopopiatul Botoşani, Radu Căjvăneanu. Şi la Albeşti, în acelaşi protopopiat, un sobor de preoţi a săvârşit o slujbă de pomenire pentru marele duhovnic.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!