Moldova
Parteneriat Biserică - Şcoală în Protopopiatul Moineşti

Parteneriat Biserică - Şcoală în Protopopiatul Moineşti

Constantin Ciofu, 01 Octombrie 2018

La începutul anului şcolar 2018-2019, Protopopiatul Moineşti a oferit ajutor financiar şi material elevilor clasei a VIII-a A de la Liceul Tehnologic Dărmăneşti, în cadrul proiectului eparhial „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”. Potrivit site-ului Eparhiei Romanului şi Bacăului, din cei 8.120 de lei puşi la dispoziţie de Protopopiatul Moineşti, s-a achiziţionat mobilier şcolar.

„Această acţiune este rodul parteneriatului pe care Biserica îl are cu şcolile de pe cuprinsul protoieriei noastre, ştiut fiind faptul că cea mai importantă, cea mai profitabilă investiţie pentru popor, pentru neam, este investiţia în educaţie. Ne dorim ca prin aceste acţiuni, Biserica să vină în sprijinul elevilor, al părinţilor şi al cadrelor didactice din comunitatea noastră. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze acest început de an şcolar, pe copii, părinţi şi cadre didactice deopotrivă. Învăţământul trebuie să promoveze valorile perene pe care neamul nostru românesc s-a clădit: cinstea, onoarea, demnitatea, dragostea de ţară, normalitatea şi credinţa puternică în Dumnezeu”, a spus părintele Costel Mareş, protopop de Moineşti.

Profesoara Cristina Gorbănescu, director adjunct la Liceul Tehnologic Dărmăneşti, a menţionat că elevii sunt foarte încântaţi de investiţia Protopopiatului Moineşti. „Mulţumim Protopopiatului Moineşti şi ne dorim în continuare să colaborăm frumos, să facem şi alte activităţi care sunt folositoare copiilor”, s-a exprimat profesoara Cristina Gorbănescu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!