Patru echipe de liceeni, la un concurs mondial de robotică

Cristina Zamfirescu, 28 Martie 2018

Echipa de robotică a Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia va reprezenta România, alături de tineri de la alte trei licee din Bucureşti şi Târgu Jiu, la cea mai importantă competiţie mondială din domeniul roboticii destinată elevilor, ce se va desfăşura luna viitoare în Statele Unite ale Americii.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de facebook a echipei colegiului din Alba, Team Xeo Alba Iulia a ocupat locul I la Inspire Award, „cel mai important premiu” al concursului First Tech Challenge Romania, şi va merge cu robotul Ela în SUA, la Detroit, la faza mondială a competiţiei de robotică, care va avea loc în perioada 25‑28 aprilie.

„Promitem să îndeplinim aşteptările anul următor”, au spus în 2017 reprezentanţii Team Xeo Alba Iulia, la prima lor participare, atunci când s‑au confruntat cu probleme tehnice. Aceştia s‑au ţinut de cuvânt, câştigând, la actuala ediţie, desfăşurată sâmbătă şi duminică la Bucureşti, cel mai important premiu, din 90 de licee participante din ţară.

Celelalte echipe calificate la concursul de robotică din SUA sunt echipele de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, ambele din Bucureşti, şi Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!