Pe scurt

14 Iulie 2007

Concurs de bătut toaca la parohia Soloneţ

Pe 19 iulie, la parohia „Sf. Ilie“ - Soloneţ, Protopopiatul Iaşi 1, va avea loc ediţia pilot a concursului interparohial de bătut toaca, „Toaca-n cer“. Aproximativ 20 de tineri, atât fete, cât şi băieţi, din cele 12 parohii ale Cercului pastoral nr. 5 Prut, vor participa la această competiţie. „Acest concurs se vrea a fi o modalitate de promovare în rândul tinerilor a valorilor spirituale şi mai ales o modalitate de comunicare între enoriaşii parohiilor din cadrul acestui cerc pastoral“, ne informează un comunicat venit de la parohia Soloneţ, din comuna Bivolari. Această manifestare este organizată cu prilejul hramului parohiei, Sfântul Ilie.

Colectă pentru biserica românilor din Calgary

Parohia ortodoxă română „Sf. Andrei“ din Calgary, Canada, face apel la credincioşii români din această zonă să ajute financiar la construcţia viitoarei biserici, fiind găsit deja un teren potrivit pentru ridicarea noului lăcaş de cult. Plata integrală a terenului presupune o investiţie de 50.000 de dolari, informează Asociaţia Culturală Româno-Canadiană din Calgary. Donaţiile se pot face prin poştă pe adresa: Biserica ortodoxă română „Sf. Andrei“, Calgary, P.O. Box 21089, Calgary, AB T2P 4H5. Se pot face donaţii şi în fiecare duminică, pe durata Sfintei Liturghii la North Glenmore Community Hall, sau prin contactarea unui membru al Comitetului Parohial, inclusiv a preotului paroh. Donaţiile vor fi înregistrate într-un cont separat, sub numele „Construcţia bisericii“ şi vor fi utilizate absolut numai pentru acest scop. Donaţiile se pot face în numerar sau prin cec, menţionând că sunt pentru „Construcţia Bisericii“. Pentru sumele donate se vor elibera chitanţe pentru deducere la taxe. Aceste sume va vor fi returnate în totalitate în cazul în care nu se va putea achiziţiona terenul. Biserica ortodoxă română „Sf. Andrei“ din Calgary a luat fiinţă în 2001, răspunzând dorinţei unui număr considerabil de membrii ai comunităţii româneşti din Calgary de a avea o instituţie spirituală şi culturală cu serviciul religios în limba română. În prezent, slujbele se oficiază la North Glenmore Community Hall.

Manifestare religioasă în aer liber pentru românii ortodocşi din Windsor

Mâine, 15 iulie 2007, la Catedrala ortodoxă română „Sf. Gheorghe“ din Windsor, Canada, va avea loc o nouă manifestare religioasă în aer liber, informează stgeorge-rom-orthodox.org. Evenimentul se află la a doua ediţie, anul acesta slujba duminicală fiind oficiată în aer liber, de la orele 11.00


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!