Pe scurt

18 Iunie 2007

Un angajat al TAROM a dispărut cu banii

Reprezentanţii companiei TAROM au declarat că Dorin Alexandru Covrig, dat dispărut începând cu data de 11 iunie, avea la el suma de 2.105 euro, reprezentând încasările aferente cursei Frankfurt- Bucureşti, din data de 9 iunie. „Şeful de staţie al companiei a dispărut după ce a încasat suma de 2.105 euro, reprezentând venituri eferente cursei Frankfurt-Bucureşti, din data de 9 iunie. Familia acestuia a virat însă această sumă în contul companie TAROM, astfel încât Alexandru Covrig nu mai are nici o creanţă faţă de noi“, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei TAROM, Mădălin Tudor. Reprezentantul companiei aeriene TAROM pe Aeroportul din Frankfurt, Dorin Alexandru Covrig, lucra pentru compania TAROM începând din 1998, fiind detaşat pe Aeroportul din Frankfurt din luna mai a acestui an. TAROM are reprezentanţi pe toate aeroporturile pe care operează curse directe, care se ocupă atât de înregistrarea pasagerilor, cât şi de coordonarea activităţii companiei pe aeroporturile respective.

Romsilva împădureşte 10 mii de hectare

Circa 10 mii de hectare de terenuri neproductive vor fi preluate, în acest an, de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, pentru a fi împădurite, a declarat directorul general al RNP-Romsilva, Dan Ioan Aldea. „La ora actuală avem identificate aproape 6 mii de hectare de terenuri inapte pentru agricultură în Insula Mare a Brăilei care vor fi preluate de la Agenţia Domeniilor Statului, circa o mie de hectare la Slatina şi în jur de 85 de hectare în judeţul Sibiu“, a precizat Aldea. RNP-Romsilva realiza anual lucrări de împădurire pe circa 16 mii de ha. Împădurirea unui hectar de teren se ridică la circa 15 mii lei, fondurile necesare pentru întreaga suprafaţă ridicându-se la 90 milioane de lei. Banii pentru aceste lucrări vor proveni fie din Programul Carbon, fie din Fondul de Ameliorare cu destinaţie silvică constituit la nivelul Ministerului Agriculturii pentru împădurirea terenurilor degradate. Programul de guvernare prevedea creşterea suprafeţei împădurite cu circa 1%, în perioada 2004-2009. Potrivit datelor INS, suprafaţa fondului forestier a înregistrat o creştere cu 0,6% (plus 37.142 hectare), la 31 decembrie 2006, comparativ cu 2005, ajungând la 6,427 milioane de hectare.

Aeroport modern şi şosea de centură la Bacău

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a anunţat că Aeroportul Internaţional Bacău va primi 42,3 milioane de lei pentru reabilitarea pistei. Câştigătoarea licitaţiei organizată la sfârşitul lunii trecute pentru reabilitarea aeroportului a fost desemnată compania „Deloitte-Iptana-Bostina&Associates“. „Noi putem oferi garanţii financiare, putem repara pista, însă, în ceea ce priveşte aerogara şi alte accesorii trebuie găsiţi investitori“, a declarat Varujan Vosganian. Lucrările de modernizare a pistei din Bacău urmează să fie finalizate la sfârşitul anului următor. Totodată, în maximum doi ani, municipiul Bacău va avea şosea de centură finanţată în totalitate de Guvern. Valoarea investiţiei se ridică la 84 milioane de euro şi va însemna 29 de kilometri de şosea, care va ocoli oraşul dinspre Bucureşti spre nordul ţării.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!