Pe scurt

15 Iunie 2007

26 de milioane de lei pentru consolidarea grădiniţelor

Guvernul a alocat 26 de milioane de lei pentru consolidarea, reabilitarea şi achiziţii de imobile pentru grădiniţele din municipiul Bucureşti, iar premierul Tăriceanu a cerut ministrului Educaţiei să găsească soluţii, împreună cu primăriile, pentru rezolvarea problemelor create de lipsa acestor unităţi. „Am cerut ministrului Educaţiei şi Cercetării ca personal, dincolo de sumele care au fost aprobate şi transferate, să colaboreze cu primăriile şi să contribuie la deblocarea situaţiei existente la nivelul Capitalei“, a spus Tăriceanu. Potrivit unei informări prezentate de ministrul Educaţiei în şedinţa de miercuri a Guvernului, la nivelul municipiului Bucureşti vor fi investite, în total, în unităţile de învăţământ preşcolar, peste 150 de milioane de lei, din care peste 63 de milioane de lei prin alocări de la bugetul central şi peste 91 de milioane de lei de la bugetul local.

Fondul Proprietatea va fi listat la bursă în 2008

Fondul Proprietatea ar putea fi listat la bursă în primul trimestru al anului viitor, a anunţat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian. Acesta nu a precizat încă cât de mare va fi pachetul de acţiuni ce urmează a fi listat. Vosganian a declarat că ordonanţa care modifică legislaţia privind Fondul Proprietatea va fi discutată cu grupurile parlamentare înainte de a fi prezentată Guvernului. Reprezentanţii Consiliului de Supraveghere al Fondului declarau, săptămâna trecută, că Ministerul Economiei şi Finanţelor ar putea scoate la vânzare 10 sau 20% din titluri. Foştii proprietari de imobile naţionalizate ar putea primi primele despăgubiri în bani, în loc de acţiuni la Fondul Proprietatea, în ultimul trimestru al acestui an, valoarea estimată fiind de 10-20 milioane de euro.

28 de milioane pentru construcţia de locuinţe sociale

Legislativul României a aprobat miercuri, prin Hotărâre de Guvern, repartizarea a 28 de milioane de lei din Fondul Naţional de Dezvoltare pentru finanţarea unor programe derulate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor. Sumele repartizate pe programe vizează finanţarea programului „Construcţii de locuinţe sociale, conform Legii nr. 114/1996“, cu alocarea a 25 de milioane, precum şi programul „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, precum şi a staţiilor de tratare a apei potabile şi a apei uzate în localităţile cu o populaţie mai mică de 50.000 de locuitori“, cu 3 milioane de lei. „ Este foarte important de precizat că suma de 25 de milioane de lei alocată pentru locuinţe sociale va fi direcţionată în totalitate spre construcţia de locuinţe pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate. Prima măsură luată în sprijinul chiriaşilor evacuaţi a fost luată în anul 2006, când au fost aduse modificări la Legea 152/1998 privind înfiinţarea ANL, modificări prin care s-a creat posibilitatea ca primăriile să aloce 20% din locuinţele pentru tinerii acestei categorii“, a declarat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!