Oltenia
Pe urmele Mântuitorului Hristos în Ţara Sfântă

Pe urmele Mântuitorului Hristos în Ţara Sfântă

Doru Marcu, 15 Februarie 2019

Un grup de credincioși din mai multe parohii ale Arhiepiscopiei Craiovei s-au aflat în perioada 4-11 februarie într-un pelerinaj la Locurile Sfinte, unde au avut prilejul să viziteze locurile în care în urmă cu 2.000 de ani propovăduia, învăța și vindeca Mântuitorul Hristos. Pelerinii s-au închinat în mai multe biserici ce amintesc de episoadele evocate în Sfânta Scriptură, luând în suflete binecuvântarea acestora.

Timp de o săptămână, credincioși din parohiile Godeni, „Ziua Crucii” și „Izvorul Tămăduirii” ale Arhiepiscopiei Craiovei, însoțiți de preoții parohi Emilian Cimpoeru, Ion Bîrnea și Vasilică Nicolae, au avut prilejul să pășească pe locurile unde în urmă cu două milenii vestea Evanghelia Sa Mântuitorul Hristos, înviind morți, vindecând bolnavi și multe alte minuni. Pelerinii au mers prin intermediul Centrului de Pelerinaje „Sfântul Nicodim” al Arhiepiscopiei Craiovei, deplasarea făcându-se cu avionul, pe ruta Craiova - Tel Aviv. Itinerarul urmat a fost unul special, marcând locurile principale din Țara Sfântă, printre care amintim: Muntele Tabor, Cana Galileei, Nazaret, pustiul Hozeva, Ierihon, Iordan, Qumran, Muntele Fericirilor, Muntele Măslinilor, Betleem și Ierusalim. La fiecare obiectiv s-au dat explicații istorice și teologice de către preoții însoțitori, iar oamenii au putut să se închine și să își cumpere diferite obiecte sfinte pentru cei dragi. La final, fiecare participant a primit din partea Centrului „Sfântul Nicodim” o diplomă de pelerin și Noul Testament cu Psalmii.

Pentru fiecare pelerin, a merge pe urmele Mântuitorului Iisus Hristos nu reprezintă altceva decât o puternică întărire a credinței creștine. În mod evident, fiecare are propriile așteptări și trăiri. Impresiile fiecărei persoane care a trecut printr-o asemenea experiență și emoție sunt de cele mai multe ori marcante.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor, atât pentru cuvintele de apreciere adresate mie personal, în calitate de organizator al grupului, dar și echipei Centrului de Pelerinaje «Sfântul Nicodim» al Arhiepiscopiei Craiovei. Sper că acest pelerinaj și-a atins scopul și că fiecare dintre dumneavoastră ați crescut măcar un pic în credință. De asemenea, mă rog ca acest pelerinaj să fi zidit ceva bun în casa sufletelor dumneavoastră, iar acasă, în familiile noastre, cu apropiații noștri, vom fi și noi apostoli și mărturisitori ai Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus pr. Vasilică Nicolae, de la Parohia „Izvorul Tămăduirii”-Calafat.

„Pentru acest frumos drum, mulțumesc Centrului de pelerinaj și îndeosebi părintelui Alexandru, care cu multă pricepere și căldură în glas și faptă ne-a condus pe noi, pelerinii, pe urmele pașilor Domnului nostru Iisus Hristos, ai Maicii Domnului și ai sfinților trăitori pe acest pământ”, a mărturisit Letiția Sterian, profesoară, 78 de ani.

„Acest pelerinaj a fost pentru mine o mare binecuvântare pe care o voi purta în suflet tot restul vieții mele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu după puterile mele pentru împlinirea acestui vis. El a lucrat în acest sens prin oameni deosebiți cărora voiesc să le transmit toată recunoștința pentru grija de care au dat dovadă”, povesteşte Irina Cristina Chilom, elevă, 16 ani.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!