Moldova
Pe urmele Mântuitorului, la Locurile Sfinte

Pe urmele Mântuitorului, la Locurile Sfinte

13 Noiembrie 2018

În perioada 2-9 noiembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, însoţit de un grup format din 200 de pelerini - dintre care 72 de preoţi alături de doamnele preotese -, a fost în pelerinaj la Locurile Sfinte.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei s-a aflat zilele trecute, alături de 200 de clerici şi credincioşi din Arhiepiscopia Iaşilor, într-un pelerinaj la Locurile Sfinte.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 noiembrie, IPS Părinte Teofan a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, alături de un sobor de 50 de preoţi români, la Biserica Sfântului Mormânt. Luni, 5 noiembrie, ierarhul a slujit alături de superiorul Aşezămintelor româneşti din Ţara Sfântă - părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie - şi împreună cu 20 de preoţi români la Biserica Aşezământului Românesc de la Ierihon. Miercuri, 7 noiembrie, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a slujit împreună cu IPS Mitropolit Dorotei la biserica de la Mormântul Maicii Domnului din Ghetsimani, alături de 20 de preoţi români. Tot miercuri, IPS Părinte Teofan şi delegaţia românească au avut o întâlnire la reşedinţa Patriarhiei Ierusalimului cu Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea al Ierusalimului şi al întregii Palestine.

Joi, 8 noiembrie, a fost oficiată Sfânta Liturghie la Aşezământul Românesc de la Ierusalim, Părintele Mitropolit Teofan slujind alături de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, de părintele arhimandrit Ioan Meiu şi de un sobor format din 50 de preoţi români.

Cei 200 de pelerini au vizitat şi celelalte locuri sfinte din Ţara Sfântă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!