Actualitate religioasă
Pelerinaj al credincioșilor din Parohia Țintea

Pelerinaj al credincioșilor din Parohia Țintea

Silviu Dascălu, 26 Septembrie 2018

Credincioși din Parohia „Tuturor Sfinților”-Țintea, județul Prahova, îndrumați de preotul Ioan Ivănoiu, au mers duminică, 23 septembrie, cu sprijinul Agenției de pelerinaj Basilica Travel, într-un pelerinaj la trei mănăstiri.

Cea dintâi mănăstire în locașul căreia pelerinii și-au înălțat rugăciunile a fost Mănăstirea Parepa, unde aceștia au participat alături de preotul Ioan Ivănoiu la slujba Sfintei Liturghii, în Duminica Pescuirii Minunate, după care au participat la o agapă frățească împreună cu maica stareță ­Evghenia și obștea.

„Pacea și bucuria, lumina și sfințenia adunate în inimi prin pelerinaj și închinarea la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, tămăduitorul de boli, au fost duse de pelerini în Parohia «Tuturor Sfinților»-Țintea din orașul Băicoi în societate. Astfel, pelerinii, purtători și martori ai duhului ortodoxiei în lume, au devenit misionari fără să fi pretins aceasta”, a mărturisit părintele paroh Ioan Ivănoiu.

Al doilea popas duhovnicesc a fost biserica Mănăstirii Jercălăi, emblema artei transilvănene pe meleagurile Munteniei, iar ultimul popas duhovnicesc, la Mănăstirea Zamfira. La final, preotul Ioan i-a felicitat pe toți pelerinii participanți, tineri şi vârstnici deopotrivă, invitându-i și la alte pelerinaje.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!