Moldova
Pelerinaj ASCOR Iaşi în Basarabia, acolo unde inima-ţi bate mai tare

Pelerinaj ASCOR Iaşi în Basarabia, acolo unde inima-ţi bate mai tare

20 Aprilie 2016

Creştinul adevărat este bine dispus. Credinţa însăşi e o formă de bună dispoziţie, spune frumos Sfântul Antonie cel Mare în „Patericul egiptean“. Această stare a fost cea care ne-a însoţit pe parcursul celor două zile, cât a durat minunatul pelerinaj organizat de către studenţii din ASCOR Iaşi la mănăstirile din Basarabia.

Am plecat de acasă spre cealaltă casă cu sufletul plin de emoţii, cu dorinţa sinceră de a ne întâlni cu fraţii noştri şi de a vizita frumoasele locuri ale Basarabiei. Este minunat pentru noi, studenţii de azi - învăluiţi de informaţii şi oferte, să avem anumite zile de detaşare de viaţa monotonă şi de zgomotul oraşelor pentru a vedea, pentru a întâlni şi pentru a acorda o mai mare atenţie vieţii noastre sufleteşti. Iniţiativa studenţilor din ASCOR Iaşi a fost răsplătită cu mulţumiri, rostite şi nerostite, căci cei 60 de pelerini, studenţi de la facultăţile ieşene, dar şi fraţii noştri de peste Prut pe care i-am întâlnit s-au bucurat nespus.

La sfârşitul celor două zile, am realizat că, dincolo de grabă, superficialitate sau criza existenţială a omului contemporan, tinerii reuşesc să devină mai uniţi, mai buni şi mai frumoşi, dovedind că aurul străluceşte chiar şi în praful grijilor zilnice. Atât zâmbetul studenţilor participanţi, cât şi zâmbetul voluntarilor din ASCOR Chişinău care ne-au primit cu căldură au contribuit la înfrumuseţarea acestui pelerinaj. În doar două zile nădăjduim că am făcut încă un pas spre cunoaşterea lucrării lui Dumnezeu în viaţa noastră, dar şi în sufletul neamului nostru românesc.

Ceva frumos s-a întâmplat. Am trăit un răgaz de rugăciune şi de meditaţie duhovnicească... un răgaz cu Hristos. O rază de lumină, un strop de dragoste, o adiere din rai a intrat în viaţa noastră. (Teodora Ţocu - Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Iaşi; Maria Ţocu - Facultatea de Medicină şi Farmacie, Târgu Mureş)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!