Actualitate religioasă
Pelerinaj cu sfinte moaște în municipiul Brăila

Pelerinaj cu sfinte moaște în municipiul Brăila

Pr. Rareș Bucur, 06 Decembrie 2018

Pe străzile din municipiul Brăila a avut loc marți, 4 decembrie, procesiunea „Călători pe cărările sfinţilor dedicată sărbătoririi în acest oraș a Sfântului Ierarh Nicolae. Începând cu ora 16:00, chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu 100 de preoţi din Galaţi şi Brăila, cu elevi de la şcolile şi liceele brăilene, majoritatea participanţi la proiectul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor, cu numeroşi tineri îmbrăcaţi în portul popular al zonei Dunării de Jos, precum şi cu credincioşi de toate vârstele, în frunte cu raclele cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Nectarie din Eghina, au pornit în procesiune de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil, pe Calea Călăraşilor, până la biserica ce se află sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae din Brăila.

La finalul procesiunii, ierarhul a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia, rostind și un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa Sfântului Ierarh Nicolae, evidenţiind totodată rolul important pe care sfinţii îl au în viaţa credincioşilor. „Avem bucuria în preajma acestei sărbători de a-l primi sufleteşte în mijlocul nostru pe Sfântul blând şi aducător de daruri Nicolae, care este aşteptat în fiecare an, mai ales de către copii şi tineri. Dumnezeu să-i ocrotească pe toţi credincioşii, iar acest pelerinaj să ne fie tuturor de folos pe calea către Sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului”, a precizat IPS Părinte Arhiepiscop Casian.

După momentul liturgic din biserică, odoarele sfinte au fost scoase spre închinare în baldachinul special amenajat pe esplanada acestei biserici, unde vor rămâne până la sfârşitul manifestărilor duhovniceşti prilejuite de cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în municipiul Brăila. Credincioşii pot cinsti aceste moaşte la Biserica „Sfântul Nicolae din municipiul Brăila, până în data de 6 decembrie 2018, când, după Sfânta Liturghie arhierească, sfintele moaşte se vor întoarce la Galaţi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!