Actualitate religioasă
Pelerinaj la Curtea de Argeș

Pelerinaj la Curtea de Argeș

Ioan Buşagă, 08 Decembrie 2017

Ca în fiecare an, de sărbătoarea Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, 7 decembrie, se adună în rugăciune la racla cu sfintele ei moaște pelerini din întreaga țară, dimpreună cu credincioșii argeșeni și musceleni. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de IPS Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Grabnicul ajutor și multa mângâiere, pe care le-au primit prin rugăciunile lor către Sfânta Muceniță Filofteia, i-au readus și în acest an la Curtea de Argeș pe mulți credincioși de aproape sau de departe.

Sărbătorirea Muceniței Filofteia de la Curtea de Argeș a început în după-amiaza zilei de miercuri, 6 decembrie, când racla cu moaștele Sfintei Filofteia a fost scoasă din Paraclisul arhiepiscopal și așezată spre închinarea cre­dincioșilor în pridvorul paraclisului. „În acest an, racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș a fost așezată spre ­cinstire încă de la ora 15:00. ­Sărbătoarea a continuat în ­Catedrala Arhiepiscopală, unde, cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, un sobor de preoți și diaconi, aflat sub protia părintelui protosinghel Caliopie Cristian Ichim, consilier eparhial, a oficiat slujba Privegherii și Acatistul Sfintei Mucenițe Filofteia. Ieri, în ziua hramului, programul liturgic a continuat cu slujba Tainei Sfântului Maslu și Sfânta Liturghie, săvârșită de IPS Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Pentru credincioșii prezenți, Arhiepiscopia Arge­șului și Muscelului, prin Sectorul social-filantropic și de misiune, a împărțit pachete cu hrană caldă, ceai cald, cozonac și covrigi”, a precizat pr. Ciprian Necula, inspector mass-media eparhial.

Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș a rămas spre închinare credincioșilor în pridvorul paraclisului arhiepiscopal până la sfârșitul zilei. Racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia se află spre cinstire permanentă în ­Paraclisul arhiepiscopal de la Curtea de Argeș.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!