Pelerinaj la Mănăstirea Hodoș-Bodrog cu deținutele din Penitenciarul Arad

03 Septembrie 2018

Ziua de 28 august 2018, prin binecuvântarea IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost o zi de aleasă prețuire pentru un grup de 14 femei deţinute de la Penitenciarul Arad (Secţia Exterioară), coordonate de către părintele Vlad Oneț, preotul capelan al Penitenciarului Arad, alături de angajați ai Serviciului Educație și Asistență Psihosocială, care au asigurat buna desfășurare a pelerinajului de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog.

Din momentul ajungerii în Mănăstirea Hodoș-Bodrog, pelerinii au fost așteptați de către ieromonahul Antonie, care, prin bună­voința părintelui stareț Grigorie Timiș, le-a fost ghid, relatându-le întreaga istorie a Mănăstirii Hodoș-Bodrog. Mănăstirea are viață monahală neîntreruptă încă de la anul 1177, fiind una dintre cele mai vechi din România.  Deținutele au vizitat sfântul locaş de închinăciune, cu Altarul de vară și muzeul, şi au participat la rugăciune împreună cu preotul capelan Vlad Oneț. Vizita la Mănăstirea Hodoș-Bodrog s-a încheiat cu o agapă creşti­nească.

Pelerinii au adus mulțumire Arhiepiscopiei Aradului, păstorită de Înaltpreasfinţitul Pă­rinte Arhiepiscop Timotei, pentru aleasa prețuire și grija pe care a manifestat-o în cursul anilor pentru persoanele private de libertate, aflate în Penitenciarul din Arad. Au adus mulțumire şi protosinghelului Grigorie Timiș, starețul mănăstirii, şi la tot soborul de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!