Actualitate religioasă
Foto: Arhivă

Pelerinaje de Florii în București și Ploiești

16 Aprilie 2019

În ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, sâmbătă, 20 aprilie, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza tradiționalul pelerinaj de Florii la care vor participa ierarhi, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi mireni din Capitală şi din judeţul Ilfov, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române. În aceeași zi, un pelerinaj similar va fi organizat și în municipiul Ploiești, județul Prahova.

Pelerinajul de Florii din Bucureşti va începe sâmbătă de la Mănăstirea Radu Vodă, ora 16:15, şi se va desfăşura pe următorul traseu: bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă, cu oprire la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon”-Nou, strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina, cu oprire la Biserica „Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, strada Bibescu Vodă, Colina Patriarhiei. Pelerinajul se va încheia la Catedrala Patriarhală, în jurul orei 17:45, unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Cu această ocazie, Preafericirea Sa va sfinţi icoana praznicului Intrării Domnului în Ierusalim purtată în procesiune, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi un cuvânt de învăţătură.

De asemenea, înainte de începerea pelerinajului, credincioșii vor participa la Mănăstirea Radu Vodă la slujba de sfințire a ramurilor de salcie de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ramurile sfinţite vor fi apoi dăruite credincioșilor prezenți pentru a le purta în mâini pe parcursul pelerinajului.

La Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon”-Nou, credin­cioșii vor fi întâmpinați de slujitorii și credincioșii acestei biserici, iar la paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Bucu­rești, de către profesorii și stu­denții insti­tu­ției care se vor adăuga procesiunii spre Colina Patriarhiei.

În municipiul Ploiești, Pelerinajul de Florii va fi organizat de protoieriile Ploiești Nord şi Ploieşti Sud, sâmbătă, 20 aprilie 2019, de la ora 17:00, cu participarea Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, a clericilor şi credincioşilor din județul Prahova (protoieriile Ploiești Nord, Ploiești Sud, Urlați, Câmpina și Vălenii de Munte), pe următorul traseu: Parohia „Sfântul Gheorghe”-Vechi, bulevardul Independenței, Palatul Administrativ, Parohia „Sfântul Ioan”, bulevardul Republicii și Parohia „Sfântul Vasile”, ne-a transmis Biroul de presă al Patriarhiei Române.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!