Banat
Pelerinajul vederii duhovnicești

Pelerinajul vederii duhovnicești

Protos. Iustin Popovici, 08 Octombrie 2018

Arhiepiscopia Aradului, în colaborare cu Asociația Nevăzătorilor Arad, a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, un pelerinaj la Mănăstirea Izbuc, Episcopia Oradiei.

Pelerinajul la care au participat 50 de persoane s-a desfă­șurat joi, 4 octombrie 2018. Între pelerini s-au aflat credincioși în majoritate ortodocși, dar și de alte confesiuni și 10 elevi voluntari ai Seminarului Teologic Ortodox din Arad, care au venit în sprijinul nevăzătorilor.

În timpul pelerinajului au fost făcute mai multe rugăciuni, au fost cântate pricesne și s-au făcut o serie de cateheze. Părintele Gabriel Cosmin Mariș - consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, a fost coordonatorul grupului, îndemnându-i tot timpul la rugăciune și cântări duhovnicești închinate Maicii Domnului. Având în vedere și Referendumul pentru familie organizat la sfârșitul săptămânii, s-a discutat mult și pe această temă, susți­nându-se de toți pelerinii noțiu­nea de familie alcătuită din bărbat și femeie.

La mănăstire, pelerinii au vizitat cele patru locașuri de cult și s-au bucurat de poposirea lângă izvorul făcător de minuni al Maicii Domnului, unde s-au rugat pentru neputința lor și s-au întărit în credință. Prin purtarea de grijă a domnului Florin Atimuț - preșe­dintele asociației, pelerinii nevăzători au fost așteptați la masă în Vașcău.

Pelerinajul a avut și un puternic caracter filantropic prin comuniunea dintre elevii se­minariști și nevăzătorii pelerini. Toți pelerinii au adus slavă lui Dumnezeu pentru că i-a învrednicit de bucuriile duhov­nicești și au transmis ierarhului, prin părintele consilier social, mulțumiri pentru arhiereasca binecuvântare și purtare de grijă față de membrii asociației. S-au adus mulțumiri totodată și domnului Cheșa Ilie pentru sprijinul însemnat acordat în organizarea pelerinajului.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!