PF Părinte Patriarh Teoctist va sfinţi o biserică românească în Cehia

11 Iulie 2007

În perioada 12-15 iulie 2007, Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist, însoţit de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită în Cehia. PF Părinte Patriarh Teoctist a fost invitat în capitala Cehiei de Prea Fericitul Părinte Cristofor, Arhiepiscop Ortodox de Praga şi Mitropolit al Ţinuturilor Cehiei şi Slovaciei, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

În ziua de 14 iulie 2007, cei doi întâistătători vor pune piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sf. Mc. Valentin“ din localitatea Most, situată la aproximativ 100 km de Praga, lăcaş de cult care va fi ridicat în memoria celor 15.000 de soldaţi români care şi-au pierdut viaţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi a celor 55.000 de soldaţi români care au fost răniţi sau au fost daţi dispăruţi în luptele din acelaşi conflict mondial pentru eliberarea unor localităţi cehe şi slovace. La ceremonialul religios vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai altor culte creştine, ai Ambasadei României la Praga, precum şi membri ai comunităţilor româneşti din Cehia şi Slovacia.

De asemenea, programul vizitei PF Părinte Patriarh Teoctist prevede participarea acestuia duminică, 15 iulie 2007, la oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala ortodoxă „Sf. Chiril şi Metodiu“ din Praga, unde cei doi întâistătători vor fi înconjuraţi de un sobor impresionant de arhierei, preoţi şi diaconi.

În cadrul aceleiaşi vizite, PF Părinte Patriarh Teoctist va avea câteva întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor din Republica Cehă, cu primarul general al oraşului Praga şi cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai altor culte creştine, precum şi cu membri ai comunităţilor româneşti din Cehia şi Slovacia.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!