Piesa de teatru „Mironosițele” va fi jucată la Reșița

Diac. Pavel Canea, 21 Aprilie 2018

Coordonați de părintele profesor Pătruț Bănăduc, studenții Secției de Teologie Ortodoxă Didactică a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița și elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş vor vesti Învierea Domnului duminică, 22 aprilie, începând cu ora 17:00, la fel cum au făcut-o și femeile purtătoare de mir. Tinerii teologi vor constitui tabloul Învierii într-un mod teatral în sala de spectacole a Teatrului de Vest din Reșița.

Piesa de teatru se numește sugestiv „Mironosițele”, fiind pusă în scenă chiar în a treia duminică după Înviere, a Mironosițelor, o piesă scrisă în perioada interbelică de marele dramaturg Victor Ioan Popa.

Cei care doresc să primească în suflet mesajul pe care Hristos vrea să-l aducă tuturor celor care cred în Evanghelia Învierii Sale sunt invitați să se bucure de o piesă de teatru religios oferită de actorii care încearcă să se transpună în personajele care au constituit tabloul Învierii cu mai bine de 2.000 de ani în urmă.

La această manifestare spirituală, culturală și artistică din cadrul „Zilelor credinței și culturii în Episcopia Caranse­beșului” va lua parte și Prea­sfințitul Părinte Episcop Lucian.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!