Platformă online pentru 300 de copii cu autism

Cristina Zamfirescu, 06 Decembrie 2017

300 de copii cu autism din Bucureşti, Ilfov şi Suceava vor beneficia de platforma www.eduaba.ro, care permite conectarea în timp real a membrilor echipei multidisciplinare implicate în terapia şi recuperarea acestora. Platforma contribuie la integrarea mult mai uşoară a acestor copii în sistemul educaţional.

Platforma are două componente: aplicaţia integrată, ce asigură conectarea echipei multidisciplinare - formată din medic, psiholog, asistent social, părinte şi educator -, şi o bază de date online, care permite monitorizarea permanentă, în timp real, a intervenţiilor, a evoluţiei micilor pacienţi pe durata terapiei şi a procesului de recuperare şi stocarea informaţiilor legate de istoricul terapeutic al fiecărui copil.

Platforma www.eduaba.ro este o iniţiativă a Asociaţiei Help Autism, în parteneriat cu Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată - ATCA şi Asociaţia New Odyssey, în valoare de 600.000 de lei. A fost cofinanţată de Fundaţia Vodafone România, printr‑o contribuţie de aproximativ 320.000 de lei.

Cei 300 de copii beneficiari ai acestei etape a proiectului se află în prezent în grija a opt centre speciale aparţinând asociaţiilor partenere. Implementarea soluţiei urmează să fie extinsă ulterior la nivelul întregii ţări.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!