Actualitate religioasă
Popasuri duhovnicești la mănăstiri muntene

Popasuri duhovnicești la mănăstiri muntene

Marius Nedelcu, 03 August 2018

Parohia „Adormirea Maicii Domnului”-Balta Albă din Protopopiatul Sector 3 Capitală, în colaborare cu Agenția de pelerinaje BASILICA Travel a Patriarhiei Române, a organizat marți, 31 iulie 2018, un pelerinaj la cinci locașuri sfinte din județele Giurgiu și Ilfov.

 Primul popas duhovnicesc a fost la Schitul „Grădina Maicii Domnului”-Letca Nouă, din judeţul Giurgiu, în biserica ridicată  în perioada 1864-1867 de Nifon Rusăilă, primul Mitropolit Primat al României. Aici pelerinii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

 În biserica de lemn a Mănăstirii „Buna Vestire” de lângă pădurea Bolintinului, credincioşii au avut bucuria de a cinsti moaș­tele Sfântului Mina și ale Sfântului Ierarh Nectarie.

„Drumul a continuat către Schitul Găiseni-Strâmbu, ctitorie a unuia dintre cei mai importanți dregători ai Sfântului Voievod Nea­goe Basarab, vornicul Drăghici Vintilescu din Florești. În 1857 a fost numit egumen la Găiseni, protosinghelul Iosif Naniescu, ales la 10 iunie 1875 Mitropolit al Moldovei, canonizat la 25 martie 2018 ca Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, cu dată de prăznuire la 26 ianuarie. La aproximativ 10 km de Bolintin Vale, în perimetrul încărcat de istorie al Ansamblului arhitectural al Centrului pastoral-cultural «Gavril Drugănescu», pelerinii s-au rugat într-un frumos locaș de rugăciune închinat Maicii Domnului, Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfinților Martiri Brâncoveni. La întoarcere, pe raza comunei Ciorogârla, din judeţul Ilfov, au poposit la Mănăstirea Samurcășești, monument istoric cu semnificație deosebită, înălțat de vornicul Constantin Samurcaș și soția sa, Zinca, la anul 1808, cu trei Sfinte Altare întru slava Preasfintei Treimi”, ne-a transmis părintele paroh Vasile-Cristian Niță.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!