Povestea lui Mihnea poate avea un final reuşit

13 Decembrie 2014

Povestea lui Mihnea, un băieţel foarte drăguţ care suferă de autism infantil, nu este acum prea senină. De fapt, pentru familia lui este foarte greu. Însă, în urma terapiei specifice, după cum ştim, situaţia sa se poate îmbunătăţi simţitor. Cum se descurcă acum şi ce aşteptări există pentru viitorul apropiat sau mai îndepărtat, aflăm din descrierea pe care i-o fac părinţii lui. Vă prezentăm şi noi această relatare şi sperăm să îl ajutaţi cum puteţi.

Mihnea este un băieţel de 4 ani care a început de puţină  vreme să descopere lumea în care trăieşte şi este atât de iubit de către părinţi. A fost diagnosticat cu autism infantil la vârsta de 2 ani şi jumătate şi de atunci se străduieşte, zi de zi, să devină din autist… artist. Face acum şapte ore de terapie ABA pe zi, cinci zile pe săptămână, logopedie (nu poate să pronunţe anumite sunete precum “f”, “v” sau grupuri de sunete), merge două zile la o grădiniţă de stat însoţit de un terapeut, iar progresele sunt vizibile.

Are un vocabular de câteva zeci de cuvinte, foloseşte însă spontan mult mai puţine. Recunoaşte culorile, poate să împartă obiecte în categorii, numără până la patru, răspunde la o serie de întrebări sociale (cum îl cheamă, câţi ani are, cum se numeşte mama sau tata, de unde cumpără suc sau dacă merge la grădiniţă), pictează, în special cu degetele, desenează, modelează în plastelină. A reuşit să-şi diversifice alimentaţia şi a scăpat de trei luni de Pampers. Îi place să facă puzzle, să construiasă turnuri din cuburi lego, să pescuiască peşti cu un magnet, să se dea în leagăn şi pe tobogan, să se joace “de-a cucu bau”,  dar nu înţelege încă rostul jocurilor de rol, cu personaje.

Poate cea mai mare reuşită a lui Mihnea este faptul că a devenit mai ataşat de noi, mai iubitor. Ne strigă, ne caută prin casă dacă plecăm la serviciu, ne ia în braţe, ne pupă şi, rar de tot, se mai întâmplă să ne privească în ochi. Iar în acel moment atât de preţios ştim că tot ce s-a întâmplat în aceşti aproape doi ani reprezintă un succes, o poveste care poate avea un final reuşit. Un final în care Mihnea merge la şcoală, are prieteni, se joacă şi este acceptat de cei din jur.

Ştim că ni se aşterne în faţă un drum lung, încă doi sau trei ani de terapie, poate chiar mai mulţi, iar lista de cheltuieli lunare este din ce în ce mai covârşitoare. Mihnea are nevoie de dumneavoastră, de prietenii lui, pentru ca peste ani să vă poată mulţumi nu doar prin cuvinte, ci şi printr-un zâmbet şi o privire. De abia atunci lumea lui Mihnea va fi şi lumea noastră, a tuturor.

Costuri terapie (coordonator, 3 terapeuţi, psiholog, înot, materiale terapie, plus medicamente) înseamnă 5.000 lei pe lună.

Nume: Chiriac

Prenume: Mihnea Dan

Diagnostic: Autism infantil

Blog campanie: Prietenii lui Mihnea

Pagina Facebook: Prietenii lui Mihnea

Vârsta: 4 ani

Tratament terapie: Costuri terapie (coordonator, 3 terapeuţi, psiholog, înot, materiale terapie, plus medicamente) înseamnă 5.000 lei pe lună.

Dacă doriţi să ajutaţi, iată conturile:

Cont lei, pentru persoane fizice:

RO31BRDE410SV75821184100, deschis la BRD, pe numele Chiriac Şerban Alexandru.

Cont lei, persoane juridice:

RO44BACX0000000843775074, deschis la Unicredit Ţiriac, Sucursala Dristor, pe numele Mihnea Dan Chiriac, cu precizarea că este deschis de Asociaţia Help Autism. 

Cont EURO:

RO38CARP030100608635EU01, deschis la Banca Carpatica, Sucursala Câmpina, pe numele Chiriac Şerban Alexandru.

0723.349.576, Şerban Chiriac (tatăl lui Mihnea)

 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!