Cultură
Povești pentru copii în emisiuni radiofonice

Povești pentru copii în emisiuni radiofonice

Daniela Șontică, 22 Decembrie 2017

Părinții care doresc să le ofere copiilor în aceste zile de sărbătoare și alte moduri educative și plăcute de a petrece timpul pot alege din programele radiofonice ale postului public de radio.
Teatrul Național Radiofonic pentru Copii propune pentru ziua de duminică, 24 decembrie 2017, la ora 9:00, la Radio România Cultural, spectacolul în premieră „O poveste de Crăciun” de Charles Dickens.

„Piesa de teatru radiofonic «O poveste de Crăciun» de Charles Dickens (1843, în original, «A Christmas Carol - Un colind de Crăciun») este realizată după «cărticica fantomatică», în care, mărturisește autorul, «s-a străduit să dea viață fantomei unei idei» și credem că va umple casele de bucurie, în spiritul Crăciunului. Veți putea asculta celebra poveste a transformării zgârcitului Scrooge într-un om generos sub forma unui musical modern, plin de culoare și fantezie, atrăgător pentru micii ascultători, și nu numai pentru ei”, spune Costin Tuchilă, realizator în cadrul redacției de teatru a Societății Române de Radiodifuziune. Dramatizarea și regia artistică îi aparțin lui Mihnea Chelaru, muzica originală și versurile cântecelor: George Marcu, în rolul lui Scrooge este Ion Haiduc, alături de el interpretează: Alexandru ­Georgescu, Mihai Niculescu, Virginia Rogin, Mircea Constantinescu, Daniela Ioniţă, Ioana Popovici Chelaru, Ioana Calotă, Cristian Simion, Ion Arcudeanu, Rudy Rosenfeld și copilul Silviu Stănescu; redactor: Irina Soare; regizor de studio: Janina Dicu; regia de montaj: Mirela Anton. În emisiunea de tradiție „Noapte bună, copii!, care a fascinat generații de ascultători, în ziua de Crăciun, 25 decembrie 2017, la ora 20:50, la Radio România Actualități, Teatrul Național Radiofonic a programat povestea „Moș Crăciun, nu uita” de Andreea Chelariu, iar la Antena Satelor, în aceeași seară, la ora 23:00, în seria „Mituri, legende, povești”, se va putea aculta „Moș Crăciun” de Barbu Ștefă­nescu Delavrancea.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!