Actualitate religioasă
Prăznuirea Sfintei Mucenițe Agata la parohia românească din Catania

Prăznuirea Sfintei Mucenițe Agata la parohia românească din Catania

Andrei Butu, 09 Februarie 2019

Parohia Ortodoxă Românească „Sfânta Muceniță Agata” din Catania, Italia, și-a sărbătorit hramul de la începutul lunii februarie în mai multe zile prin slujbe, manifestări culturale și religioase. Sărbătoarea parohiei româ­nești a început în duminica premergătoare sărbătorii, 3 februarie 2019, prin săvârșirea Sfintei Liturghii, la finalul căreia credincioșii au primit în dar icoane cu Sfânta Agata, iar cei mai mici, împreună cu părinții, au pregătit un moment de rugăciune oferit în dar sfintei.

În cuvântul de învățătură, preotul a reamintit necesitatea participării la Sfânta Liturghie în duminici și sărbători, ca trepte obligatorii pe care trebuie să le străbată creștinii în urcușul lor duhovnicesc. De asemenea, a subliniat prezența unui număr impresionant de enoriași din parohie la rugăciunea zilnică în comun, ce-i aduce mai aproape de Hristos și de viața veșnică.

În partea a doua a zilei, la agapa frățească, preotul paroh Mihai Gabriel Ichim a dăruit diplome și a mulțumit tuturor credincioșilor care au contribuit la realizarea picturii icoanei Învierii Domnului de pe tavanul din naosul și pronaosul bisericii. Copiii care s-au implicat în activitatea parohiei, prin citirea rugăciunilor la strană și la evenimentele școlii parohiale, au primit în dar cărți cu învățături creștine.

Alături de câțiva enoriași și pelerini din România, marți, 5 februarie 2019, s-a săvârșit Sfânta Liturghie în cinstea Sfintei Agata. La final, preotul a dăruit icoane celor prezenți și a mulțumit pentru tot ajutorul și realizările din acest an.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!