Moldova
Preasfinţitul Antonie de Orhei a slujit în Parohia Nemţişor

Preasfinţitul Antonie de Orhei a slujit în Parohia Nemţişor

13 Noiembrie 2017

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, în biserica parohială din satul Nemţişor, Protopopiatul Târgu Neamţ, o fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească în cinstea Sfântului Mare Mucenic Mina.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, la invitaţia părintelui paroh Nicolae Axentioi, credincioşii din Nemţişor l-au primit în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului. Din soborul slujitor au făcut parte şi arhim. Benedict Sauciuc, stareţul Mănăstirii Neamţ, arhim. Hariton Negrea, stareţul Mănăstirii Petru Vodă, arhim. Mihail Daniliuc, egumen al Schitului Vovidenia, pr. Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău, dar şi alţi părinţi invitaţi care au liturghisit în comuniune euharistică.

Cuvântul de învăţătură a fost împărtăşit de Preasfinţitul Părinte Antonie, care a prezentat contextul de prigoană din timpul Sfântului Mare Mucenic Mina, făcând o analogie cu prigoana din timpul regimului totalitar, dar şi cu cea din zilele noastre. Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să-i cinstească pe strămoşii şi rudele trecute la cele veşnice, rugându-i să-şi petreacă timpul pentru mântuirea sufletului în biserică. „Timpul poate fi sfinţit prin credinţă şi fapte bune”, a subliniat ierarhul.

La final, PS Părinte Antonie i-a dăruit o icoană părintelui paroh şi i-a mulţumit pentru invitaţie. La rândul său, părintele Nicolae Axentioi i-a mulţumit ierarhului pentru efortul depus şi l-a încredinţat de toată preţuirea şi recunoştinţa, avându-l pemanent în rugăciune.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitori, iar cu acest prilej s-a făcut şi pomenirea de doi ani de zile a roabei lui Dumnezeu Mihaela Eliza Axentioi, fiica părintelui Nicolae Axentioi. (Pr. Constantin Cristian Andron)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!