Transilvania
Preasfințitul Atanasie de Bogdania a conferențiat la Sibiu

Preasfințitul Atanasie de Bogdania a conferențiat la Sibiu

Ștefan Mărculeț, 25 Martie 2019

Sibienii au avut posibilitatea să participe joi, 21 martie, la conferința „Știința vieții duhovnicești văzută prin ochii unui tânăr”, susținută de Preasfințitul Atanasie de Bogdania, Episcopul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la invitația Organizației Tinerilor din Sibiu (OTS).

La conferința care a avut loc în Aula Magna a Uni­ver­sității „Lucian Blaga” din Sibiu, au participat numeroși elevi și studenți din cetatea transilvăneană, preoți, cadre didactice și oaspeți. Evenimentul a făcut parte din seria de manifestări duhovnicești pe care OTS le găzduiește în perioada Postului Mare.

PS Episcop Atanasie de Bogdania a vorbit în cadrul întâlnirii cu tinerii sibieni și cu ceilalți participanți despre provocările vieții actuale din societatea modernă și răspunsurile Bisericii la acestea.

„În această seară am avut bucuria de a participa aici, la Sibiu, la o întâlnire cu tinerii din organizația creștin-ortodoxă din oraș și le-am vorbit despre știința vieții duhovnicești, despre marile provocări ale societății moderne, o societate care de multe ori încearcă să ne despartă de cele duhovnicești, încearcă să ne despartă de cele bisericești, să ne despartă de Hristos și iată că Biserica, Sfinții Părinți, ne oferă niște remedii duhovnicești. Am încercat să îmbin aceste remedii filocalice,  găsind soluții la provocările din ziua de astăzi. M-am bucurat că a fost o participare destul de numeroasă și mai ales pentru că la sfârșit au fost foarte multe întrebări și unele care ridică cu adevărat niște probleme duhovnicești. Și, crezând că-i încarc duhovnicește pe tineri, de fapt m-am încărcat eu duhov­nicește și m-am bucurat foarte mult”, a spus ierarhul.

„Noi am făcut o tradiție în a-l chema pe Preasfințitul Părinte Siluan al Italiei pentru a ne conferenția, dar Preasfinția Sa nu a putut veni și atunci ne-a trimis alt povățuitor, pe Prea­sfințitul Părinte Atanasie de Bogdania și aș putea spune că a venit în această seară cu o adevărată strategie, pentru că ne-a adus multe argumente științifice și duhovnicești despre viața în Dumnezeu. Întâlnirile de acest gen sunt foarte importante pentru noi pentru că ne unesc, în primul rând, iar, în al doilea rând, am observat că astfel de teme atrag foarte mulți tineri. Preasfințitul Atanasie a vorbit direct atât tinerilor din Biserică, dar și tinerilor care nu sunt activi în viața Bisericii și sperăm că astfel vom atrage cât mai mulți tineri alături de noi”, a spus de la Alexandra Jelea de la OTS.

În perioada Postului Mare, OTS organizează și alte evenimente duhovnicești. După întâlnirea de duminică, 24 martie, cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, va urma o conferință pe 4 aprilie, sus­ținută de diaconul Sorin Adrian Mihalache, la Cercul Militar din Sibiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!