Moldova
Preasfinţitul Ignatie şi Preasfinţitul Veniamin au botezat cel de-al şaselea copil al părintelui Ionuţ Drestaru

Preasfinţitul Ignatie şi Preasfinţitul Veniamin au botezat cel de-al şaselea copil al părintelui Ionuţ Drestaru

08 Septembrie 2018

În dimineaţa zilei de marţi, 4 septembrie 2018, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, au săvârşit Taina Sfântului Botez pentru cel de-al şaselea copil al părintelui Ionuţ Drestaru de la Parohia Vinderei, Protopopiatul Bârlad. Pruncul botezat a primit numele Nectarie Pantelimon.

Părintele Episcop Ignatie a explicat celor prezenţi semnificaţiile ce se desprind din actele liturgice ce compun Taina Sfântului Botez, afirmând că: „Există o comunicare atât de profundă, atât de intimă între părinţi şi copii. Cu atât mai mult cu cât copilul mic nu poate vorbi, el are o viaţă interioară mai intensă. Sfinţii Părinţi ne spun că un om cu cât vorbeşte mai puţin cu atât viaţa lui interioară este mai plină de lumină, cu cât vorbeşte mai mult, cu atât viaţa interioară are mai multă dezordine. (...) În Taina Sfântului Botez, când este cufundat de trei ori, în numele Sfintei Treimi, pruncul devine o nouă fiinţă în Hristos, se restartează, totul în existenţa lui se resetează. Nu mai avem acea acuitate spirituală să vedem sufletul unui copil după Botez. Nu numai că i se iartă păcatele şi tendinţele moştenite de la părinţi, ci el devine sfânt.”

După slujbă, ierarhii au vizitat şantierul noii biserici din Vinderei pentru care s-a pus piatra de temelie în luna mai a acestui an. Noua biserică îi va avea ca ocrotitori pe Sfântul Proroc Ilie, pe Sfântul Mucenic Efrem cel Nou şi pe Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv al Moldovei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!