Banat
Pregătirea Marșului pentru viață la Arad

Pregătirea Marșului pentru viață la Arad

15 Martie 2017

Pentru al șaselea an consecutiv, în Arhiepiscopia Aradului se va desfășura, cu ocazia praznicului Bunei Vestiri, Marșul pentru viață. Anul acesta, marşul va avea îndemnul „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Pentru ca societatea contemporană să în­țeleagă gravitatea avortului, Patriarhia Română sprijină și anul acesta evenimentul, organizat din inițiativa tinerilor.

Preoții din parohiile arădene în circumscripţia cărora sunt străzile pe care va trece Marşul pentru viaţă în acest an au participat luni, 13 martie, la o întâlnire cu scopul de a pregăti mai bine acest eveniment. La întâlnire a participat și chiriarhul eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, care a binecuvântat și a sprijinit întotdeauna cu bucurie aceste activități ce susțin dreptul la viață al copilului și promovarea familiei creștine tradiționale.

Organizatorii Marşului pentru viaţă la Arad sunt Asociația Filantropia Arad și Asociația Ikon. Reprezentanţii acestor asociaţii s-au întâlnit cu preoții din parohiile arădene și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad, ai Facultății de Teologie Ortodoxă Arad, ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Arad și ai Arhiepiscopiei Aradului, în vederea pregătirii corespunzătoare şi a bunei desfășurări a Marșului pentru viață.

„A fost necesară o astfel de întâlnire cu toți cei implicați, întrucât sunt foarte multe probleme administrative în spatele acti­vității: partea de promovare, partea de documentare, de implicare a tinerilor, de încurajare a cre­dincioșilor ca să participe la marș. Și în acest an, la Arad se va implica Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Aradului pentru a conștientiza rolul Bisericii în sprijinirea celor aflați în dificultate, în special a mamelor și copiilor care de multe ori se află în imposibilitatea de a face față nevoilor sociale”, a declarat părintele Gabriel Mariș, consilier social al eparhiei.

Marșul va începe în Arad la ora 13:00, în Piața Avram Iancu, cu un program susținut de tinerii din parohiile arădene, apoi toți participanţii se vor îndrepta spre Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, cu o scurtă oprire în fața Spitalului Matern. Marșul se va încheia la catedrală cu o slujbă săvârșită de ierarh, alături de preoții participanți. În aceeaşi zi, acțiunea se va desfășura și în alte nouă localități din județ: Lipova, Sebiș, Curtici, Chișineu Criș, Pâncota, Sântana, Pecica, Săvârșin și Gurahonț, iar traseul va fi anunțat în bisericile respective. (Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Aradului)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!