Sănătate
Premieră medicală la Spitalul Militar din București

Premieră medicală la Spitalul Militar din București

Silviu Dascălu, 25 Ianuarie 2019

Medicii de la Spitalul Militar din București au realizat, în premieră naţională, o procedură chirurgicală de implantare a unui dispozitiv pentru reducerea aritmiilor ventriculare maligne asociate insuficienţei cardiace avansate, pacientul având 68 de ani.

Pacientul supus operaţiei a fost în evidenţa Clinicii Cardiologie 1 cu diagnosticul de insuficienţă cardiacă avansată (clasa III NYHA), care se manifesta clinic prin oboseală la eforturi minime, dispnee de repaus, context complicat şi de riscul aritmic.

Procedura a fost realizată de o echipă medicală mixtă, constituită din Mihai Dumitraşcu, medic primar chirurgie vasculară, Tudor Păduraru, medic primar ATI, şi Silviu Dumitrescu, medic ­primar cardiolog, şef Secţie ­Cardiologie 1.

„Acest tip de tratament se adresează pacienţilor cu insuficienţă cardiacă avansată (clasă III NYHHA), cu disfuncţie sistolică de ventricul stâng (fracţia de ejecţie a ventriculului stâng mai mică de 35%). Dispozitivul este o soluţie terapeutică inovativă, care are ca obiectiv restabilirea echilibrului sistemului nervos vegetativ prin reducerea suprastimulării simpato-adrenergice care apare în insuficienţa cardiacă şi constituie un mecanism important de progresie a bolii”, se arată într-un comunicat de presă al spitalului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!