Moldova
Preoţi de pe cele două maluri ale Prutului, împreună la Sfânta Liturghie

Preoţi de pe cele două maluri ale Prutului, împreună la Sfânta Liturghie

Tudorel Rusu, 23 Februarie 2019

Preoţi de o parte şi de alta a Prutului s-au rugat împreună marţi, 19 februarie, la Sfânta Liturghie. Slujba a fost săvârşită la Biserica „Sfânta Mahramă” şi Sfinţii „Martiri Brâncoveni” din Iaşi, unde paroh este părintele Neculai Dorneanu, misionar protopopesc al Protopopiatului 2 Iaşi.

Preoţi din protopopiatele înfrăţite Chişinău - Mitropolia Basarabiei şi Iaşi 2 - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-au rugat împreună marţea trecută. Împreuna-slujire a avut loc la Biserica „Sfânta Mahramă” şi Sfinţii „Martiri Brâncoveni” din Iaşi.

Întâlnirea preoţilor ieşeni şi basarabeni a fost prilejuită şi de organizarea unei consfătuiri pe tema activităţii pastorale din Republica Moldova. De asemenea, în programul acestora este inclus un pelerinaj la mănăstirile din judeţele Iaşi şi Neamţ, după cum a subliniat în cuvântul rostit cu acest prilej părintele Daniel Marius Profir, protopop al Protoieriei 2 Iaşi: „A avut loc această Sfântă Liturghie comună, la care au participat preoţi din Protopopiatul Chişinău şi din Protopopiatul 2 Iaşi, într-o activitate pe care părinţii din Protopopiatul Chişinău o desfăşoară aici, în zona noastră, şi în zilele următoare în zona Neamţ. Ei au venit în pelerinaj, ca să se închine la sfintele mănăstiri, la sfintele locaşuri şi să se roage pentru a primi mai mult ajutor de la Bunul Dumnezeu. De aceea şi noi le-am ieşit în întâmpinare cu acest gând de a sluji împreună, de a rămâne după slujbă la o formă de consfătuire în care să mai gândim anumite activităţi pe care am putea să le desfăşurăm împreună şi care să fie şi în folosul credincioşilor din stânga Prutului, cât şi în folosul credincioşilor de aici, din dreapta Prutului”.

Delegaţia preoţilor din Chişinău a fost condusă de părintele protopop Serafim Banari, care şi-a exprimat bucuria de a sluji împreună cu preoţii din Iaşi şi de a pune în practică activităţi comune: „Suntem aici prezenţi la această rugăciune, la această Sfântă Liturghie, ca să fim uniţi, pentru că unitatea ne întăreşte pe fiecare dintre noi în parte, dar şi familiile noastre, în comunităţile noastre. Bunul Dumnezeu să ne ajute în continuare la aceste activităţi comune cu care ne-am înfrăţit cu Protopopiatul 2 Iaşi. Este o frumoasă colaborare între noi, preoţii, prin aceste frumoase Sfinte Liturghii comune, prin aceste frumoase întâlniri. Ne dorim ca aceste activităţi propuse să continue totdeauna. Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca spre lauda şi slăvirea Lui să ne întâlnim şi în parohiile noastre din Basarabia”.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!