Preoţi, profesori şi psihologi ieşeni în dialog cu tinerii

31 Mai 2007

▲ Elevii din liceele ieşene sunt invitaţi în parohia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ din Iaşi să participe la programul „Tinerii şi viitorul“ ▲ Pe lângă diferite activităţi şi discuţii, în cadrul acestuia va avea loc şi un concurs de eseuri pe teme social-religioase ▲ Manifestările pot fi urmărite în direct, prin internet ▲

Zilele acestea se desfăşoară, în parohia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ din Iaşi, un program de activităţi cu tinerii. Acesta este organizat în colaborare cu Inspectoratul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi şi se intitulează „Tinerii şi viitorul“. În cadrul acestui program se vor dezbate trei teme mari: „Tinerii şi prietenii“, „Tinerii şi viitoarea carieră profesională“ şi „Tinerii şi viaţa spirituală“.

Concurs pentru elevii de liceu

Printre activităţile programului se numără şi un concurs la care participă elevi de la liceele ieşene. La acest concurs, elevii au ocazia de a-şi pune în valoare cunoştinţele şi talentul de a scrie. „Am desfăşurat, în perioada 23-25 mai, o campanie de informare asupra activităţilor noastre din cadrul acestui program, dar mai ales asupra concursului nostru. Am mers în 14 licee ieşene şi am explicat elevilor că pot participa la acest concurs alcătuind un eseu pe marginea uneia dintre cele trei teme alese de noi. Lucrările elevilor au fost primite pe adresa de e-mail a parohiei, urmând ca noi să le citim şi să alegem pe cele mai reuşite dintre ele, pentru a le premia“, ne-a declarat părintele Mihai Doroşincă, paroh la Biserica „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ din Iaşi. Primele trei lucrări vor fi premiate de organizatori cu 70 de lei, 50 de lei, respectiv 30 de lei, iar menţiunile vor fi premiate cu 20 de lei.

Dialog virtual

Prima întâlnire a tinerilor participanţi la acest program s-a desfăşurat pe forumul special pregătit pe adresa de web a parohiei amintite. „Am dorit să venim în întâmpinarea tinerilor cu această modalitate modernă de a intra în contact. Majoritatea tinerilor au acces la internet şi folosesc zilnic această modalitate de a relaţiona şi, de aceea, am considerat că putem discuta pe marginea subiectelor propuse prin forumul parohiei noastre“, ne-a mai spus părintele Doroşincă. Această primă întâlnire a elevilor din Iaşi constituie prima etapă a activităţilor programate de organizatorii acestui proiect.

Întâlnire de ziua copilului

Mâine, începând cu ora 17.00, la Centrul Social al parohiei „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“, va avea loc întâlnirea tinerilor participanţi la concursul şi activităţile din cadrul programului amintit. „Vom discuta cu tinerii despre problemele lor, despre relaţia lor cu societatea, cu Biserica şi despre ceea ce aşteaptă ei de la noi. După aceasta, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune eseuri, după care vom face o slujbă de binecuvântare a tuturor celor care participă la concurs“, ne-a mai spus părintele Mihai Doroşincă.

Dezbateri transmise pe internet

Părintele paroh ne-a mai spus că evenimentul de mâine adună mai mulţi profesori, preoţi şi psihologi ieşeni, care se vor implica în discuţii. De asemenea, această întâlnire va fi transmisă în direct pe internet, la adresa www.parohiastefaniana.ro, iar cei care vor urmări discuţiile şi celelalte activităţi vor putea interveni cu părerile lor sau prin comentarii legate de ceea ce s-a discutat.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!