Transilvania
Preoți, reprezentanţi ai poliţiei și credincioși din Făgăraș și Avrig au donat sânge

Preoți, reprezentanţi ai poliţiei și credincioși din Făgăraș și Avrig au donat sânge

Ştefan Mărculeţ, 19 Mai 2017

O nouă activitate din cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață” a Patriarhiei Române a avut loc marți, 16 mai, la Făgăraș, județul Brașov. Peste 70 de preoți, jandarmi, pompieri, profesori, elevi și cre­dincioși din Făgăraș au răspuns chemării de a veni în sprijinul spitalelor din țară, unde nevoia de sânge pentru cazurile de urgență, și nu numai, este foarte mare.

Activitatea a avut loc la sediul Protopopiatelor Făgăraș I și II și a fost organizată de Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Centrul mobil de donare de sânge din Târgu Mureș.

„Ne-am bucurat să vedem că promovarea acestei campanii a avut un impact deosebit în rândul făgărășenilor și le mulțumim tuturor celor care au venit și au donat sânge, menționând aici jandarmii din orașul nostru, liceele făgărășene, departamentul de asistență socială din cadrul Primăriei Făgăraș și făgărășeni cu inima deschisă spre a face bine semenilor aflați în suferință”, ne-a spus protopopul de Făgăraș I, Marius Corlean.

Donatorii au venit cu mult entuziasm pentru a sprijini spitalele din județul Brașov, unde nevoia de sânge este mare, iar personalul medical se confruntă de multe ori cu dificultăți în tratarea cazurilor de urgență.

O nouă activitate de donare de sânge a avut loc miercuri, 17 mai, în orașul Avrig, județul Sibiu, unde preoții din Protopopiatul Avrig, credincioși și repre­zentanți ai Poliției din oraș au participat la campania Patriarhiei Române. Cei 30 de donatori au donat sânge la Policlinica din orașul Avrig, într-un spațiu amenajat cu sprijinul Centrului de transfuzie sanguină din Sibiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!