Preoţii de caritate din spitale şi cimitire, în conferinţă

Ioan Buşagă, 17 Aprilie 2010

A IV-a Conferinţă comună a preoţilor de caritate din spitalele şi cimitirele de stat din Bucureşti va avea loc luni, 19 aprilie 2010, ora 10.30, la Seminarul Teologic din Bucureşti, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Această sesiune va fi prezidată de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi va avea tema "Credinţa în Înviere-nădejdea mântuirii noastre".

"Tema aceasta legată de cea mai mare sărbătoare a Ortodoxiei, şi anume, Învierea Domnului nostru Iisus Hristos din morţi şi biruinţa asupra morţii, nu va fi tratată numai din punct de vedere teologic, ci se va aborda şi din punct de vedere al preotului de caritate, atât al preotului din spital, cât şi al preotului slujitor în cimitir. Preotul care slujeşte în spital va exprima importanţa acestei sărbători şi rolul pe care îl are preotul când se apropie Săptămâna Mare şi Învierea Domnului. De asemenea, preotul de caritate care slujeşte în cimitirele de stat se implică mai mult în pastoraţia familiilor care au morminte în cimitirele de care aparţin, pentru înfrumuseţarea cea văzută şi nădejdea învierii. Preoţii de caritate din spitale cât şi din cimitire au un rol deosebit în insuflarea nădejdii în înviere, de întărire în credinţă şi de responsabilizare a familiei pentru săvârşirea tuturor rânduielilor bisericeşti legate de cei adormiţi", ne-a declarat părintele coordonator Horia Nicolae Prioteasa.

Referatele vor fi susţinute de către părintele Proca Remus de la Spitalul Panduri "Profesor Doctor Theodor Burghele" din Bucureşti şi de părintele Anghel Sorin de la Cimitirul Ghencea III-Vest. După prezentarea referatelor şi discuţii pe marginea temei propuse, se vor dezbate probleme practice legate de pastoraţia de caritate şi probleme administrative.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!