Moldova
Preoţii din Protoieria Fălticeni au donat un nou aparat medical pentru Spitalul Municipal

Preoţii din Protoieria Fălticeni au donat un nou aparat medical pentru Spitalul Municipal

Pr. Georgian Rotar, 20 Martie 2019

În prima săptămână din Postul Sfintelor Paşti, urmând îndemnul Sfântului Apostol Iacov din epistola sa, în care spune că nu poate fi credinţă fără fapte, preoţii din parohiile arondate Protoieriei Fălticeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, au donat un nou aparat pentru Ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal din Fălticeni.

În baza protocolului de colaborare între cele două instituţii, preoţii au dorit să revină cu o astfel de acţiune social-filantropică, deoarece cabinetul de Balneologie şi Recuperare Medicală (BFT) din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni nu dispunea de un asemenea dispozitiv medical, care facilitează activitatea medicală.

Aparatul medical de tip BTL 5820 SL Combi, care face parte din ultima generaţie şi este folosit în mediul medical pentru proceduri de electroterapie, termoterapie, terapie cu ultrasunete şi laser, având o valoare de 20.000 ron, a fost predat miercuri, 13 martie 2019, în prezenţa doctorului Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, a doamnei doctor Tatiana Stancu - medic specialist BFT şi recuperare medicală, a părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, dar şi a unora dintre preoţii care au contribuit la această frumoasă activitate.

Implicarea Bisericii în susţinerea actului medical, dar mai ales a preoţilor din Protoieria Fălticeni a fost remarcată de către cadrele medicale şi îndeosebi de către domnul doctor manager Vlad Morariu, care a ţinut să mulţumească fiecăruia în parte pentru ajutorul acordat, cât şi pentru desele activităţi desfăşurate: „Simţim într-adevăr ajutorul dumneavoastră. Este un gest foarte important pentru noi, întrucât cabinetul BFT nu avea în componenţă un astfel de dispozitiv, de care foarte mulţi pacienţi au nevoie. Mulţumim părintelui protoiereu şi tuturor preoţilor şi celor care au fost alături de noi pentru a avea acest aparat în spitalul fălticinean. Începând de astăzi, aparatul va intra deja în folosinţă”.

Precizăm faptul că BTL 5820 SL Combi este al cincilea dispozitiv medical primit de instituţia medicală din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a mulţumit doctorului manager Vlad Morariu, care a acceptat realizarea acestei activităţi, dar mai ales preoţilor care au fost prezenţi şi care „şi-au făcut timp pentru a participa la această activitate, având în vedere programul încărcat al slujbelor în această perioadă de timp, din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti. Ne bucurăm că putem veni în sprijinul celor care au mare nevoie de acest ajutor, va fi cu atât mai folositor pentru că este dăruit din inimă, cu dragoste creştină, pentru că orice faptă bună făcută este primită de Dumnezeu. Acest gest nu va fi unul singular, ci face parte din multele acţiuni sociale pe care dorim să le derulăm anul aceasta la nivelul spitalului, căminelor de asistenţă socială dar şi în şcoli, în numele Bisericii, al preoţilor şi al credincioşilor binevoitori”.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!