Actualitate religioasă
Președintele României a vizitat Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Președintele României a vizitat Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Alexandru Briciu, 17 Octombrie 2018

În perioada 14-17 octombrie 2018, Klaus Werner Iohannis, președintele României, efectuează o vizită de stat în Italia. Evenimentul are loc în cadrul Centenarului Marii Uniri și al sărbătoririi a 10 ani de parteneriat strategic consolidat între România și Italia și este prima vizită de stat a unui președinte al României în această țară în ultimii 45 de ani.

Vizita de stat a președintelui României a debutat duminică, 14 octombrie, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, unde a fost întâmpinat de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, și de Preasfin­țitul Părinte Arhie­reu-vicar Atanasie de Bogdania. După tradițio­nala întâmpinare cu pâine și sare, Klaus Werner Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au vizitat Paraclisul episcopal „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului eparhial.

A urmat o întrevedere în salonul oficial al episcopiei, la care au participat și reprezentanți ai Bisericilor române istorice, Romano-Catolică și Unită cu Roma - Greco-Catolică, în spiritul bunei colaborări a înaintașilor noștri, care, în urmă cu 100 de ani, au făurit împreună Marea Unire de la Alba Iulia, informează episcopia-italiei.it. La întrevedere au participat: George Gabriel Bologan, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Italia; Petru Zăpîrțan, ambasadorul extraordinar și plenipo­ten­țiar al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta; Sergiu Nistor, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Cultură, Culte și Centenar al Administrației preziden­țiale; Bogdan Aurescu, consilier prezidențial în cadrul Departamentului Politică Externă al Administrației prezidențiale.

La finalul vizitei, președintele României a semnat în „Cartea de onoare” a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și a dăruit un steag al României pentru Centrul eparhial. Același dar a fost oferit și reprezentanților Bisericilor Romano-Catolică și Unită cu Roma - Greco-Catolică, pre­zenți la eveniment.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!