Transilvania
Prima întâlnire din acest an a tinerilor din municipiul Târgul Mureş

Prima întâlnire din acest an a tinerilor din municipiul Târgul Mureş

Pr. Horaţiu Sita, 25 Februarie 2016

Luni, 22 februarie, tinerii din școlile orașului Târgu Mureș au avut posibilitatea de a se întâlni la prima activitate tematică din acest an, desfășurată la Liceul Tehnologic Ion Vlasiu” din municipiu. Această întâlnire a fost organizată de Protopopiatul Târgu Mureș, Grupul de Inițiativă pentru Tineri, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Conferinţa cu tema „Valentin’s day vs. Dragobete” a fost prezentată de părintele Călin Budai de la Catedrala Mică din Târgu Mureș. Preotul a făcut o prezentare istorică și etnologică a acestor sărbători“, cum au fost percepute de lumea creștină și cum au devenit sărbători comerciale în Occident şi acum, în sud-estul Europei. De asemenea, pr. Călin Bulai a explicat cum trebuie să decurgă legătura de prietenie sinceră între un tânăr și o tânără care să nu fie limitată la instinctul trupului și să degenereze până la păcate grele, ci să fie decentă și lipsită de păcat. În încheiere, a fost citit Imnul Dragostei din Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel.

În partea a doua a programului, elevii au fost implicați în jocurile interactive din atelierele coordonate de animatorii veniți de la Liga Tineretului Creștin Ortodox din Târgu Mureș. La final, după concluzii și reflecții exprimate de organizatori și participanți, a fost prezentat un moment muzical, în cadrul căruia au evoluat în scenă elevi de la Colegiul Agricol, Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian“ și Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu”. Însoțiți de profesorii de religie Claudia Chebuțiu, Claudia Hancu Claudia, Gheorghe Maxim, Silvia Corina Muntean, Ilinca Mureșan, Maria Cismaș și Alina Petruța Gligor, peste 150 de tineri au fost primiți cu multă căldură de către gazde, au vizitat Capela cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta școlii și s-au bucurat de eveniment.
Gazdele, coordonate de directoarea ing. Adela Cristina Ciulea, au fost profesorii Nora Niță, Ramona Săndulescu, Denisa Sita, Cristina Cândea, Mihaela Man, Liliana Milu, Gheorghe Tătar, Zaharia Fărcaș, împreună cu elevii școlii și părintele Horațiu Sita. Din partea Grupului de Inițiativă pentru Tineri au participat, alături de profesorii de religie, pr. secretar Eugen Cîndea și pr. Nicolae Gînta. Următoarea activitate se va desfășura în Piața Trandafirilor din centrul municipiului la începutul Postului Mare. Aceste activități vor continua să se desfășoare pe întreg parcursul anului 2016, an dedicat de Patriarhia Ortodoxă Română tinerilor și educației religioase, având ca obiectiv principal sprijinirea tinerilor în redescoperirea valorilor credinței străbune, respectiv ale neamului românesc. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!