Prima promoție de Teologie din Arad, după 20 de ani

09 Iunie 2015

Prima promoție, cea din 1995, a Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a trăit în data de 5 iunie momente pline de emoţie şi bucurie, prilejuite de revederea la cele două decenii împlinite de la absolvirea cursurilor universitare. Evenimentele organizate cu acest prilej au început cu oficierea Te

Deum-ului în capela facultăţii, la care a asistat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei. IPS Părinte Timotei şi-a exprimat bucuria de fi prezent la acest moment important pentru viața școlii teologice arădene, mai ales pentru faptul că „mulți dintre cei prezenți au dat măsura bunei pregătiri primite aici, prin numeroasele realizări ale acestora. Ele se constituie în tot atâtea motive de continuare a slujirii Bisericii și a neamului, mai ales pentru faptul că ne găsim într-un an special, dedicat de Patriarhia Română misiunii parohiei și mănăstirii”. La finalul cuvântului, în numele școlii și al celor prezenți, părintele decan i-a oferit ierarhului un buchet de flori ca semn al dragostei și ascultării fiești.

În Aula Magna a urmat cursul festiv. La prezidiu s-au aflat preotul prof. Ioan Tulcan, decanul instituţiei, preotul Nicandru Cuţaru, fostul duhovnic al studenţilor, profesorul Mircea Buta și profesorul Marta Lupe. În cuvântul său, părintele decan a precizat: „Abia acum realizăm că au trecut atâţia ani peste noi, care ne-au făcut să creştem din toate punctele de vedere. Promoţia dumneavoastră a deschis, practic, seria absolvenţilor arădeni care s-au remarcat apoi în cadrul teologiei şi al Bisericii noastre deopotrivă”. După citirea catalogului, fiecare dintre absolvenţi şi-a prezentat momentele mai importante din viaţa şi activitatea sa din ultimii zece ani de viaţă. Bucuria revederii a continuat la o agapă unde s-au depănat amintiri din vremea studenției, precum și proiectele de viitor. (Pr. Filip Albu)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!