Banat
Prima ședință a Consiliului eparhial din noul mandat

Prima ședință a Consiliului eparhial din noul mandat

16 Noiembrie 2018

Noul Consiliu eparhial al Episcopiei Caransebeșului, ales pentru mandatul 2018-2022, s-a întrunit săptămâna aceasta în ședință de lucru. În cadrul evenimentului, a fost prezentată sinteza activităților tuturor sectoarelor Eparhiei Caran­­sebeșului și au fost adoptate mai multe hotărâri menite să îmbunătățească activitatea acestora.

Sectorul administrativ-bisericesc a prezentat mișcările de personal clerical și neclerical din cuprinsul Episcopiei Caran­sebeșului, hotărâte în ședințele Permanenței Consiliului eparhial, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2018. Totodată, a fost aprobat noul șematism al Episcopiei Caranse­beșului pentru anul 2019.

La Sectorul cultural s-au discutat aspecte privind organizarea activităților culturale cu prilejul sărbătorii zilei naționale 1 Decembrie 2018 la nivelul Eparhiei Caran­se­beșului și a fost aprobat calendarul organizării activi­tăților cultural-artistice prilejuite de praznicul Nașterii Domnului, concerte de colinde și activități culturale în Episcopia Caran­se­beșului.

La Sectorul social s-a aprobat implicarea Centrului eparhial în proiecte cu finanțare europeană prin programele POR, Axa prioritară 8.1 și POCU măsura 4.4. La departamentul de tineret au fost prezentate rezultatele campaniei umanitare `Ghiozdanul cu bucurii”, desfășurată în perioada 10 septembrie - 19 octombrie 2018 și a fost aprobată desfășurarea campaniei umanitare „Ghe­tuțele lui Moș Nicolae” la nivel eparhial, în perioada 18 noiembrie - 12 decembrie 2018. Consiliul eparhial este organul executiv al Adunării eparhiale şi conduce chestiunile administrative bisericeşti, culturale, sociale şi economice pentru eparhie, în perioada dintre sesiunile Adunării eparhiale. Consiliul eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici şi 6 mireni, aleşi pe termen de patru ani de Adunarea eparhială dintre membrii ei. Aceştia pot fi aleşi pentru cel mult două mandate.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!