Primul aşezământ social în cadrul Episcopiei Huşilor

20 Noiembrie 2018

Mâine, 21 noiembrie 2018, la ora 15:00, Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi” va inaugura Aşezământul social „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Fălciu, judeţul Vaslui. Evenimentul se va bucura de prezenţa Părintelui Episcop Ignatie al Huşilor, care va oficia slujba de binecuvântare, înconjurat de un sobor de preoţi.

„Aşezământul social «Sfântul Ierarh Nicolae» din localitatea Fălciu va dispune de două module de asistenţă socială cu 50 de beneficiari, un Centru de zi pentru 25 de copii şi un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 25 de persoane vârstnice”, a declarat părintele Vladimir Beregoi, consilierul economic şi social al Episcopiei Huşilor, preşedinte al Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”.

La acest eveniment vor fi prezenţi şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, precum şi alţi invitaţi.

Aşezământul social „Sfântul Ierarh Nicolae” - Fălciu, parte integrantă a Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”, este înfiinţat cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi va funcţiona în parteneriat cu Consiliul Local Fălciu, cel care a pus la dispoziţie spaţiul în care se vor desfăşura activităţile, şi Consiliul Judeţean Vaslui, prin DGASPC Vaslui.

Acest aşezământ este primul din cele 4 aşezăminte sociale pe care Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Huşi” le va inaugura în perioada imediat următoare.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!