Procesiunea „Calea mărturisitorilor români” la Poarta Albă-Galeşu

Ioan Buşagă, 20 Iunie 2017

Arhiepiscopia Tomisului a organizat sâmbătă, 17 iunie, procesiunea „Calea mărturisitorilor români” pe o distanță de 5 km, de la Monumentul Memorial Poarta Albă și până la Mănăstirea „Tuturor Sfinților Români” de la Poarta Albă-Galeșu, unde Arhiepiscopul Tomisului, Înaltprea­sfin­țitul Părinte Teodosie, a săvârşit slujba de pomenire pentru toți cei care au murit în închisori, informează Biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului. De asemenea, de la ora 13:00, în incinta Mănăstirii Galeșu a avut loc o masă rotundă cu tema „În căutarea poporului pierdut”. Au participat Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Florian Bichir (membru CNSAS), Marius Oprea (cercetător IICCMER), Adrian Nicolae Petcu (istoric), Paul Andreescu (pre­șe­din­te AFDPR Constanța), Carmen Ciornea (Universitatea „Ovidius” Constanța), protos. Maxim Vlad (Universitatea „Ovidius” Cons­tanța) și Ionuț Druche (Arhiepiscopia Tomisului).

Evenimentul a fost inclus în proiectul „Apărători ai Ortodoxiei între Dunăre și Mare în timpul comunismului”, dedicat Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. Acest proiect, organizat şi coordonat de Departamentul cultural-educaţional al Arhiepiscopiei Tomisului, a debutat în luna ianuarie a acestui an.

Până la finalul anului sunt incluse în proiect şi alte evenimente, precum simpozioane şi comemorări ale clericilor constănţeni care au pătimit pentru Hristos în timpul regimului comunist. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!