Profesorul Constantin Milică, onorat cu cea mai înaltă distincție academică

22 Iunie 2015

Vineri, 26 iunie, Universitatea Ovidius” din Constanța va conferi titlul de doctor honoris causa profesorului universitar Constantin Milică (foto), de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad din Iași. Prestigioasa distincție va fi acordată în cadrul unei ceremonii organizate de Senatul univer­sității constănțene, în semn de recunoaștere a uriașei munci în câmpul științelor agronomice din România a reputatului profesor ieșean, dar și în semn de prețuire a bunei colaborări în activitatea didactică.

Profesorul Constantin I. Milică este specialist în fiziologia plantelor și în fitoterapie. Și-a dedicat întreaga viață activității didactice și de cercetare în cadrul USAMV Iaşi. De peste 50 de ani cercetează efectele plantelor medicinale, cunoştinţele asimilate fiind valorificate în cele peste 600 de produse pe care le realizează. Grație acestei uri­a­șe munci, pusă în slujba să­nă­tă­ții oamenilor, astăzi profesorul Constantin Milică este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în fitoterapie din România. În prezent coordonează activitatea Laboratorului AROMA din cadrul USAMV Iași, laborator pe care l-a înființat în urmă cu aproape trei decenii și în care sunt produse preparate din plante folosite în fitoterapie.

Constantin I. Milică este absolvent al Institutului Agronomic din Bucureşti şi al Facultăţii de Chimie Alimentară din Timişoara. A fost singurul doctorand al academicianului Traian Săvulescu, făcând parte din prima serie de doctori în științe de după cel de-al Doilea Război Mondial. În decursul carierei sale a fost, pe rând, coordonator al Centrului Naţional de Documentare Agricolă şi Silvică din cadrul Academiei Române, reprezentant al României la Institutul Internaţional de Documentare de la Roma şi apoi de la Berlin, în anii â60. În paralel, a desfășurat o intensă activitate didactică, la început în cadrul Universității București, iar din 1973 la USAMV Iași.

Este autorul a peste 40 de cărţi şi tratate de specialitate, majoritatea abordând studiile de laborator şi posibilităţile de utilizare eficientă a plantelor medicinale în vindecarea bolilor. (Otilia Bălinișteanu)


 

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!