Moldova
Programa catehetică 2019 pregătită la Hârlău

Programa catehetică 2019 pregătită la Hârlău

Preot ștefan Zaharia, 14 Septembrie 2018

O nouă şedinţă de lucru a Biroului de catehizare al Arhiepiscopiei Iaşilor a avut loc marţi, 11 septembrie 2018, la sediul Protopopiatului Hârlău, cu bunăvoinţa şi găzduirea părintelui protopop Victor Pâslariu şi implicarea părintelui coordonator Ionuţ Ungureanu.

La şedinţă au luat parte părintele inspector eparhial Bogdan Racu şi preoţii din echipa de elaborare a Programei catehetice pentru anul 2019.

Ordinea de zi a cuprins redactarea tematicii Programei catehetice 2019 şi pregătirea Consfătuirii catehetice 2018. Fiecare dintre cele zece teme propuse a fost prezentată şi supusă discuţiilor; de asemenea, au fost luate noi hotărâri legate de conţinut, astfel încât Programa pentru anul 2019 să fie finalizată la Consfătuirea catehetică anuală, care va avea loc la începutul lunii octombrie 2018 la Casa „Ierusalim - Hozeva” din incinta Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ.

Cu prilejul acestei întâlniri, grupul de lucru a vizitat şi Biserica „Sfântul Gheorghe” ctitorită de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, unde părintele paroh Dumitru Tincu i-a introdus pe oaspeţi în atmosfera pietăţii moldave de altădată, evocând ctitorii locaşului şi evenimentele prin care a trecut acesta. Un alt obiectiv a fost Muzeul Viei şi Vinului din Hârlău, locul în care meşteşugul, etnografia şi istoria oferă o lecţie memorabilă tuturor vizitatorilor.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!