Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Programul carne de porc, aprobat de Guvern

Programul carne de porc, aprobat de Guvern

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Mariana Bahcevan - 27 Mai 2017

Camera Deputaţilor a dat undă verde Programului carne de porc din fermele româneşti, ajutorul în valoarea de 86 de milioane de euro fiind alocat de la bugetul de stat, bani destinați producătorilor din sectorul de creştere a porcinelor.

 Criteriul principal pentru ca aceștia să poată accesa acest program este li­vrarea de carne către abatoare autori­zate, în care se face clasificarea carcaselor de către clasificatori autorizaţi, minimum 600 şi maximum 100.000 de capete de porci graşi anual/ bene­ficiar, indiferent de numărul exploa­taţiilor acestuia. „Se acordă ajutor de stat sub forma unor pachete de sprijin, valoa­rea pentru un pachet de sprijin fiind echivalentul a 10.000 de euro pentru porcii graşi care se livrează şi se clasifică în abatoare autorizate. În cadrul Programului carne de porc din fermele româneşti, un producător de carne de porc poate beneficia de ajutor de stat pentru minimum un pachet şi maximum 250 de pachete de spri­jin/ an/beneficiar. Prin excepţie de la preve­derile alin. (1), bene­ficiarii care depăşesc 250 de pachete de sprijin/an intră în program cu maximum 100.000 porci graşi livraţi la abator şi clasificaţi, prin de­claraţie pe proprie răspundere”, se arată în proiect.

Dacă rămân sume necheltuite, acestea se reportează pentru anul următor, în cadrul aceluiași program. Proiectul carne de porc din fermele româneşti se va des­făşurat în perioada 2017-2020.