Programul medicilor la stat trebuie să fie de 8 ore

Silviu Dascălu, 02 Noiembrie 2018

Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă, Raed Arafat, consideră că medicii trebuie să aibă un program de lucru clar de 8 ore şi să existe un control al calităţii serviciilor medicale din spitalele publice.

„Este o problemă de fond, fundamentală în sistemul sanitar şi trebuie găsită o soluţie. Ştiu că sunt medici în fiecare oraş care lucrează şi la stat, şi la privat. Acest lucru trebuie analizat, trebuie văzut fenomenul şi să punem un program de lucru clar de opt ore, şi după program poate că sunt alte soluţii să lucreze şi în altă parte. S-a pus pe masă altă soluţie, practicată în Franţa de exemplu, să poţi să ai pacientul tău privat în spitalul public, asta există, dar nu să fii la doi patroni, la doi concurenţi în final şi să nu ştii unde este loialitatea ta şi cu cine eşti”, a declarat medicul Raed Arafat la Digi 24.

El spune că managerul unui spital public are responsabilitatea să impună anumite reguli. „Regulile în spitale există (...), dar ele trebuie implementate”, a explicat Arafat.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!