Transilvania
Proiecte comune ale preoţilor şi profesorilor de religie din municipiul Cluj-Napoca

Proiecte comune ale preoţilor şi profesorilor de religie din municipiul Cluj-Napoca

23 Februarie 2019

Preoţii din Protopopiatul Cluj II, care slujesc în parohiile din municipiul Cluj-Napoca, s-au întâlnit cu profesorii de religie clujeni în cadrul unei a ședințe de lucru comune, joi, 21 februarie, la Centrul Eparhial. Scopul întâlnirii a fost analizarea și punerea în practică a unor proiecte pentru anul 2019, declarat „Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari)” şi „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericești” în Patriarhia Română. Au fost aduse în discuţie aspecte privind organizarea Concursului Național Cultural Artistic „Hristos: sufletul satului meu”.

Unul dintre obiectivele importante ale concursului este implicarea unui număr cât mai mare al elevilor, în baza protocoalelor de cooperare încheiate între școli și parohii. Pe lângă profesorii de religie și elevi, este așteptată și implicarea altor cadre didactice, în calitatea lor de educatori creștini, care vor completa tabloul participanților la concurs alături de copiii și tinerii din grupurile de cateheză parohială.

Întrunirea a fost coordonată de către Alexandru-Constantin Ciui, protopopul de Cluj II, și de către părintele Marian Sidon, inspector de religie al județului Cluj, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, avându-l ca invitat pe părintele Liviu Vidican Manci, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, alături de preoți din parohiile din Cluj-Napoca și de profesorii de religie din municipiu, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!